fbpx

Grupa Banana i Mladen Grdović: Sve smo potrošili

Grupa Banana

Grupa Banana duetom s Mladenom Grdovićem najavila izlazak novog albuma. Izlazak nove pjesme i spota grupe Banana prati i novi album “Banana i prijatelji”.

Banana

“Sve smo potrošili” govori o kraju jedne ljubavi, ali sama pjesma za grupu Banana predstavlja nastavak uspješne glazbene priče. Štoviše, izlazak pjesme i spota prati i izlazak njihova nova albuma “Banana i prijatelji”.

Suradnja grupe Banana i Mladena Grdovića i ovog se puta pokazala kao pun pogodak. Gordana Seko napisala je stihove ove nove pjesme, a za glazbu i aranžman pobrinuo se Marin Seko. Za kadrove spota koji im savršeno odgovaraju zaslužan je Andrej Smolić.

Marin Seko o pjesmi je rekao:

Pjesma “Sve smo potrošili” nastala je u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljem i sugrađaninom Mladenom Grdovićem. Prije par godina mi smo već snimili jednu pjesmu zajedno i dogovor je bio da ćemo to opet napraviti. Pjesma se baš “dogodila”, sjela na prvu…

Na albumu Banana i prijatelji pjevaju brojni poznati izvođači kao što su: Dražen Zečić, Minea, Alen Nižetić, Mate Bulić, Werner Brozović, Ivana Kovač, Berny, Igor Delač, Eduard Jimmy Matešić te Juraj Galina.

Prijateljstvo i višegodišnje suradnje s navedenima pretočeni su u ovaj lijepi album. Tako da duet s Mladenom Grdovićem “Sve smo potrošili” dobro predstavlja slušateljima glavne karakteristika albuma, a to su izvrsni dueti suradnika i prijatelja uz odličnu glazbu i tekstove.

No, imati grupu i snimati duete ima svoje izazove iz kojih ponekad niknu najbolji mogući rezultat. Tako je bilo i sa snimanjem spotom nove pjesme.

Marin je pojasnio tu situaciju:

Dogovarali smo snimanje spota, međutim jako je teško bilo usuglasiti slobodne termine za snimanje, tako da se na tu pjesmu po prvi put snimio igrani spot bez nas i to nam se jako svidjelo. Spot za pjesmu je djelo Andreja Smolića (Live studio) iz Nove Gradiške.

S tom pjesmom smo zaokružili ovaj album koji smo snimili s dragim prijateljima i suradnicima. Žao nam je što je još planiranih dogovora ostalo pa se možda dogodi i drugi album dueta.

Foto: Press Scardona
Video na linku.