fbpx

Splićanke se i dalje prikazuju 18. i 19. ožujka

Cabaret Splićanke ovaj tjedan možete pogledati u Opatiji i Zagrebu

Na zahtjev publike, vraća se cabaret koji ironično prikazuje mane današnjeg Splita

Kako je danas biti profesorica glazbene kulture u Splitu kad mladi sve više slušaju cajke, koje brige opsjedaju ženu pomorca i šta će svit reć’ ako se dama u malom mistu bavi escortom? Sve nam to otkriva redatelj Ivan Leo Lemo koji kroz oštru ironiju i društvenu satiru prikazuje Split danas u cabaretu Splićanke koji možete pogledati u zagrebačkoj Vidri 19. ožujka i u opatijskom Gervaisu 18. ožujka.

Svojim pristupom Lemo se pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant mudrosti coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu naj, a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantnoj opterećenosti društvenom pripadnosti.

-Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga, ova predstava pokušava pomoći u borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života – rekao je Lemo.

Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Iako je bila najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret Splićanke izazvala je toliko veliki interes publike da se na njezin zahtjev nastavlja prikazivati.

Ulaznice su dostupne na Mojekarte.hr. I u Zagrebu i u Opatiji, za ovo ćete iskustvo izdvojiti 15 eura.

Foto: MusicTime PROMO