fbpx

Marko Torjanac i Franjo Dijak osvojili Joakimov prsten

Kragujevac…

Umjetnost gradi mostove i ne poznaje granice, kaže Marko Torjanac

Marko Torjanac, Franjo Dijak– Zahvaljujem osobno i u ime cijele ekipe domaćinima i organizatorima Festivala ‘Knjaževskom srpskom teatru’, najstarijem srpskom kazalištu, na gostoprimstvu i ovim značajnim priznanjima koje smo osvojili u međunarodnoj kazališnoj konkurenciji (Bugarska, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Rusija i Srbija) i koje s ponosom donosimo u Hrvatsku – kazao je Marko Torjanac.
Na 12. međunarodnom kazališnom festivalu ‘JoakimInterFestu’, koji je u subotu završio u Kragujevcu, Marko Torjanac i Franjo Dijak, nagrađeni su jednom od najprestižnijih glumačkih nagrada u Srbiji – ‘Joakimov prsten‘. Glumci su nagrađeni za uloge Sigmunda Freuda i C.S. Lewisa u predstavi ‘Posljednja Freudova seansa’, Kazališta Planet Art, u režiji Marka Torjanca.
– Prijateljski prijem, ugodan boravak i profesionalno poštovanje koje smo doživjeli dokazali su još jednom da umjetnost gradi mostove i ne poznaje granice. U ovim vremenima u kojima političke elite gaje i nadalje stvaraju neprijateljstva ta je potvrda više nego značajna – zaključuje Marko Torjanac.
Sljedeća izvedba “Posljednje Freudove seanse” u Zagrebu je na rasporedu 12. studenoga u 20.00 sati u Kazalištu Mala scena, a tijekom studenoga i prosinca predstava gostuje u Crikvenici, Ivanićgradu, Zaprešiću, Poreču i drugim gradovima.

Foto: Press