fbpx

Škrtac: Humanitarna akcija za pomoć pulskim atletičarkama!

Pula…

Solidarna akcija: Kazalište za sport – Škrtac

ŠkrtacNa programu INK Gradskog kazališta Pula 22. travnja 2015. godine u 20,00 sati je predstava ‘Škrtac‘. Posebnost ove predstave je što su članovi ansambla Škrca odlučili sav prihod od ulaznica uplatiti u fond za skupljanje novaca kako bi pomogli u skupljanju sredstava potrebnih za odlazak atletske ekipe učenica Gimnazije Pula na Svjetsko školsko prvenstvu u atletici koje će se održati u Kini u lipnju 2015. godine.
– Čast nam je odigrati jednu ovakvu izvedbu, a pritom glumci ulažu svoju slobodnu volju i vrijeme jer za tu izvedbu neće biti plaćeni. Pozivamo sve koji su zainteresirani da nam se pridruže u srijedu i nasmiju se do suza, a uz to i pomognu atletičarkama. Škrtac je do sad odigrao 20 izvedba, uvijek ostavljajući publiku oduševljenom. Prepoznati smo i od Hrvatskog centra Assitej na prošlogodišnjem 16. susretu profesionalno Škrtacvođenih kazališta za djecu i mlade, te od gradonačelnika grada Pule. A nedavno smo imali i turneju po Istri – rekao je Gabrijel Lazić koji je tekst predstave preveo na čakavski te postavio scenografiju i režiju predstave.
Atletska ekipa učenica Gimnazije Pula je u svibnju 2014. godine postigla zapažen uspjeh na državnom natjecanju, te je od Hrvatskog školskog sportskog saveza, u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, dobila poziv i priliku sudjelovanja na ISF (Međunarodna školska sportska federacija) Svjetskom školskom prvenstvu u atletici u Kini.
U predstavi igraju: Teodor Tiani, Romina Vitasović, Dean Buić, Filip Blažević, Tisa Kliček, Damir Lampe, Alma Tognon, Filip Lugarić, Matija Ljuba, Petra Vejnović, Sara Stepanović, Stela Hrkač
Čakavski prijevod i adaptacija teksta, režija, scenografija: Gabrijel Lazić
Mentor: Marijana Peršić
Kostimografija, rekviziti: Desanka Janković
Oblikovatelj svjetla: Dario Družeta
Suradnik za pokret: Andrea Gotovina
Jezični savjetnik: Mirjana Doblanović-Pekica
Vizualni identitet: Noemi Ribić

Kontakt: [email protected]/091 795 98 18

Cijena ulaznice 20,00 kuna

Foto: Press