fbpx

Šesti Čuvar uspomena: Kulturna ostavština Marijan Jergović

Pitomača…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Kulturna ostavština Marijan JergovićU Domu kulture u Pitomači publika je uživala u pjesmama koje je napisao jedan od utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja dr. Marijan Jergović.
Šesti memorijal dr. Marijana Jergovića Čuvar uspomena napunio je Dom kulture u Pitomači. Posjetitelji su se prisjetili njegovih djela koja su i sami rado zapjevali.
Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić govorio je o Jergoviću kao istaknutom građanu Pitomače.
– Mislim da je pun Dom kulture pravi dokaz Doktorova predanog rada, ali i svih pjesama i stihova koje je poklonio kako glazbenom festivalu, tako i Pitomači – rekao je.
Kako je dr. Marijan Jergović svoj umjetnički angažman utkao i u jedan od najpoznatijih dječjih festivala Kukuriček koji se održava u Đurđevcu, memorijal su otvorili oni najmlađi – Glazbena igraonica GŠ Jan Vlašimsky Virovitica i Dječji zbor OŠ Petra Preradovića Pitomača.
Kulturna ostavština Marijan JergovićPublika ih je podržala velikim pljeskom, a jednako je nagradila izvedbe Antonije Domšić, Kristine Domović, Franje Barića, Vinke Bedeković, Krešimira Kovačevića, Martine Kopčinović, Tomislava Tišljara, Ane Filipović, Alojza Lacha, Dražena Žanka, Nane Prše, klape Larus, The Fusion, Podravskih mužikaša te tamburaških sastava Kraljevi, Dangube, Mjesečina i Svirci moji.
Posjetitelji nisu skrivali pozitivne dojmove.
– Atmosfera na ovogodišnjem Memorijalu bila je zaista posebna. Uživala sam u izboru pjesama i izvedbama – rekla je Marija Bedeković.
Šesti Memorijal dr. Marijana Jergovića organizirao je Centar za kulturu Drago Britvić, uz podršku Općine Pitomača, udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja te Turističke zajednice Općine Pitomača.
Memorijal su vodili Ines Giba-Jambrišak i Trpimir Markotić, a Prvi program Hrvatskoga radija snimao ga je za emisiju A sada mi.

Foto: Press