fbpx

Ulaz besplatan: Baltazar u znanstveno – popularnom ruhu!

Trsatska gradina…

Baltazar na Trsatsku gradinu ove nedjelje donosi pregršt tema u znanstveno – popularnom ruhu!

BaltazarPovodom manifestacije ‘Baltazar na Gradini‘ održana je konferencija za medije. Sutra, 02. rujna 2018. godine održava se već četvrti put zaredom ‘Baltazar na Gradini’ u sklopu Ljeta na Gradini.
– Manifestacija je to koja se organizira u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci te je inspirirana činjenicom da je Baltazargrad u kultnom crtanom filmu ‘Profesor Baltazar’ nastao nadahnut upravo našim gradom. Svi koji su se već družili s Baltazarom na Gradini znaju da ih očekuje pregršt znanstvenih tema, koje u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci prenose predavačice i predavači te će nam otkriti zabavnu stranu znanosti kroz interaktivna predavanja, radionice i demonstracije – poručuju organizatori.
U spilji će se prikazivati animirani film ‘Profesor Baltazar’, a znanstvene zanimljivosti moći će se istraživati na svakom koraku Trsatske gradine, gdje će biti postavljeni edukativni štandovi u kojima će moći uživati svi uzrasti. Jadran Galenski laboratorij posjetitelje će ugostiti na svom edukativnom corneru, a po prvi puta na manifestaciji će se predstaviti Nacionalni centar tehničke kulture Kraljevica i škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“.
– Inspiracija za realizaciju ove manifestacije leži upravo u činjenici da je grad Rijeka nadahnuo tvorce animiranog filma ‘Profesor Baltazar’ za kreiranje Baltazargrada. Stoga, svi znatiželjnici koji žele nešto naučiti ili istražiti znanstvene teme, imat će priliku to učiniti na Trsatskoj gradini gdje će se održati dan posvećen popularizaciji znanosti. Baltazar na Gradini je posljednja manifestacija ovogodišnjeg Ljeta na Gradini, a ulaz se otvara u 16.00 sati i za sve posjetitelje je slobodan – poručuju organizatori.

Foto: Press – Daniel Kurti