Ulaz slobodan: Brzoklizački međunarodni spektakl u Zagrebu
By redakcija On 30 lis., 2017 At 03:09 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Alpe Adria Trophy – Brzoklizački međunarodni spektakl u Zagrebu

Brzoklizački međunarodni spektakl

Brzoklizački međunarodni spektaklVeliko međunarodno natjecanje brzine i neizvjesnosti, napetosti i nepredvidljivosti, brzoklizačkih taktika i strategija, Alpe Adria Trophy, održat će se 4. i 5. studenog 2017. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Brzine do 50 km/h, preko 120 klizača srednje i jugoistočne Europe (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) krasit će i ovo međunarodno natjecanje na disciplinama 500, 1000 i 1500 metara.
– Treniramo i do 2-3 puta na dan, a česti su odlasci i na trening kampove u Bugarskoj i Austriji kako bismo bili u najboljoj formi i ako sve bude okej – nema razloga da ne osvojimo tron kao i prošle godine – objasnio je Ivan Martinić, trenutno 19. brzoklizač Europe (1000 metara).
– Prošle godine na Alpe Adriji možemo istaknuti hrvatsku dominaciju – odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek) – ističu organizatori.
Brzoklizački međunarodni spektaklNakon niza svjetskih i europskih natjecanja naši će brzoklizači konačno imati priliku nastupiti na domaćem ledu što je posebno zadovoljstvo i poticaj za pomicanjem vlastitih granica i rušenjem osobnih rekorda. Zadnju granicu pomaknuli su hrvatski reprezentativci na Svjetskim kupovima ove jeseni srušivši državne rekorde: Katarina Burić na 1500 metara u Dordrechtu te Martin Kolenc na 500 i 1000 metara u Budimpešti.
Hrvatski brzoklizači svake sezone redovito sudjeluju na Alpe Adria međunarodnim natjecanjima i na Danubia europskim kupovima, a naših je osam brzoklizača ispunilo kvalifikacijske norme za sudjelovanje na svjetskim i europskom prvenstvima, te svjetskim kupovima.
Ove godine, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, ženska štafeta je u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu. Seniorka Katarina Burić je osvojila i 25. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Moskvi (500 metara), a Valentina Aščić je nedavno zauzela 39. poziciju na Svjetskom Kupu u Budimpešti (1500 metara).
– Svi zainteresirani ljubitelji ovog atraktivnog sporta i svi oni koji žele podržati hrvatsku reprezentaciju u daljnjim uspjesima, dobrodošli su! Ulaz je slobodan – pozivaju organizatori.

Foto: Press

comment closed