fbpx

Hrvoje Horvat: Nadam se da će ići sve u pravom smjeru

Vjerujem da ćemo pokazati pomak u igri, rekao je Hrvoje Horvat

– Osjećam se odlično, konačno okupljanje, sad su malo drugačiji zadaci i uloge i nadam se da će ići sve u pravom smjeru. Većina reprezentacije je sad ovdje i do sutra navečer ćemo biti svi ovdje. Tunis je jedna agresivna ekipa, dosta brza i dosta nezgodna. Portugal koji je uigrana ekipa i to je njihova najveća prednost jer većina momčadi dolazi iz Porta. I Francuzi, ne treba puno trošiti riječi, jako zahtjevna ekipa i primarno će biti spriječiti njihovu tranziciju. Mislim da će detalji odlučivati. Uz ovih pat treninga, vjerujem da ćemo pokazati pomak u igri – rekao je izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat.

Hrvoje Horvat

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u nedjelju u Zagrebu gdje će boraviti sljedeća četiri dana i pripremati se za olimpijske kvalifikacije. Kao što je poznato, Hrvatska će zajedno s Francuskom, Portugalom i Tunisom igrati jedan od tri kvalifikacijska turnira u Montpellieru od 12. – 14. ožujka 2021. godine. Preostala dva turnira održavaju se u Podgorici (Norveška, Brazil, Čile i J. Koreja), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir). Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog turnira izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvoje Horvat

Od 21 pozvanog igrača, izborniku Hrvoju Horvatu u Hotel Westin tijekom dana stigla je većina igrača. Dio njih je doduše tijekom današnjeg dana imao obaveze u svojim klubovima, poput Luke Cindrića koji je s Barcom igrao finale Kupa kralja. Željko Musa i Marko Mamić imali su redovito kolo Bundeslige. Dio ih je još tijekom večeri putovao. Neki imaju letove tijekom jutra. Kompletna reprezentacija trebala bi se naći na okupu sutra, 08. ožujka do ručka. Ono što je u ovom trenutku važno reći jeste činjenica da su svi igrači bili negativni na antigen test, i da su bez ozljeda.

Novi izbornik, Hrvoje Horvat, nema previše vremena za dodatna uigravanja, već će na četiri planirana treninga samo ponoviti stvari koje reprezentacija ima uigrane s prethodnih akcija. Naravno, da će neke detalje i mijenjati, jer svima je jasno da s obranom kakvu smo igrali na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, nitko nije bio zadovoljan. Osim toga, bit će tu i cijeli niz pojedinačnih i zajedničkih razgovora i video analiza naših suparnika koje su pomno pripremane posljednjih tjedana.

hrs

Hrvatska u Montpellier putuje u četvrtak ujutro. Prvi susret na rasporedu je u petak 12. ožujka u 21:00 sat s domaćinom Francuskom. Dan kasnije čeka nas susret s Portugalom u 18 sati i 30 minuta, a u istom terminu igra se i posljednji susret s Tunisom u nedjelju 14. ožujka 2021. godine.

– Težak je ritam, ali kako je nama, tako je i svima. Siguran sam da će svi biti spremni, svi znamo kakav je ulog. Imamo kvalitetu i dat ćemo sve od sebe da osiguramo Tokio. Imamo jako tešku prvu utakmicu, zapravo sve tri, sve tri ekipe su nezgodne. Mislim da će svaka lopta odlučivati. Vjerujem da ćemo biti dobri i svi vjerujemo da ćemo izboriti Olimpijadu – rekao je Manuel Štrlek.

Foto: Press – HRS