fbpx

Pobjeda Hrvatske, Dario Šarić MVP utakmice

Jesolo…

Dario Šarić– Simon i ja smo po prvi puta zaigrali nakon zasluženog odmora nakon naših prvenstava. Nije to sigurno izgledalo baš najbolje kako bi mi htjeli izgledati u Torinu, ali pogledao sam snimku prve utakmice protiv Kanade i sigurno smo napravili jedan korak, ako ne i dva naprijed. Mislim da još moramo poboljšati obranu zato što mislim da su Kanađani puno više griješili nego što smo mi odigrali fantastičnu obranu, ali iz dana u da ima još vremena da se skupimo i da pokaemo, odnosno da odigramo kvalitetno kako treba utakmicu protiv Češke. Nakon toga da u Torino krenemo u najboljem mogućem ritmu, sa samopouzdanjem i da pokušamo izboriti te Olimpijske igre – rekao je nakon utakmice Dario Šarić.
HrvatskaHrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Kanade u talijanskom gradu Jesolu rezultatom rezultatom 78:70 (24:26, 16:13, 20:17, 18:14). Nakon što je Hrvatska prije tri dana u Novigradu upisala poraz od Kanade, uslijedio je uzvrat u talijanskom Jesolu gdje su izabranici Aleksandra Petrovića izgledali puno bolje i agresivnije te upisali pobjedu (78:70) koja zasigurno znači puno za sljedeći ispit – Češku.
Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 18, Dario Šarić i Hezonja sa po 13 koševa te Bilan sa 11 postignutih poena. Dario Šarić već je na početku priprema dobio veliko priznanje i pokazao da je u odličnoj formi što mu je donijelo titulu MVP-ja utakmice (Trofeo KE) u Jesolu.
– Sigurno da mi znači, ali mogao se tu izabrati još koji igrač, no sve je to plod igre naše ekipe i htio bi se zahvaliti suigračima i stručnom stožeru što su mi ukazali priliku da igram – rekao je Dario.
– Uvijek je bolje dobiti nego izgubiti u tri dana. Prvu utakmicu smo igubili s puno napravljenih pogrešaka koje smo dobro izanalizirali, međutim isto tako dolazak Šarića i Simona poboljšao nam je krvnu sliku. Danas smo odigrali jednu pravu utakmicu protiv momčadi koja ekstremno dobro trči, koja jako dobro šutira i moram reći da sam zadovoljan zato što nam je pokazala put kojim trebamo nastaviti. To je vrhunska obrana koju smo igrali dobrih 30 minuta ove utakmice imati što bolju kontrolu skoka jer nam je to potrebno. Mislim da u pojedinim fazama i kad igramo s pet malih i s visokom postavom, imamo dosta dobrih argumenata da se ovih preostalih deset dana kvalitetno pripremimo i da u dobrom ritmu odemo u Torino. Najvažnija stvar je da da se iz dana u da dižemo i u ovom trenutku, kada znamo da su Simon i Šarić samo dva dana s nama mogu reći da sam iznimno zadovoljan – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović.

Foto: Press