Marijana Mikulić o ulozi Dunje Gotovine, životnim usponima, padovima i bolesti
By Gordana Malašić Lazić On 17 lip., 2017 At 06:07 PM | Categorized As Intervju, LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Iskreno i sasvim osobno…

“TREBA NEKAD ZASTATI, DATI SEBI VREMENA I KRENUTI ISPOČETKA”: Glumica Marijana Mikulić u razgovoru za portal Scena.hr iskreno otkriva detalje iz života i karijere koji su je obilježili, ali i naučili da bude bolja osoba, majka i glumica

Goran Višnjić, Marijana MikulićMarijana Mikulić u filmu ‘General‘ igra suprugu Ante Gotovine, Dunju. Kaže da joj je velika čast igrati u filmu Antuna Vrdoljaka.
– Bila mi je velika čast to što sam pozvana da budem dio tog projekta jer je to trenutno najveći projekt u Hrvatskoj. Svi su željeli biti dio tog projekta, a mene je zapalo da budem i zaista mi je velika čast – rekla je glumica Marijana u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr. Dunju Gotovinu nije osobno upoznala, ali je istražujući spoznala da je Dunja čvrsta i snažna žena.

‘Dunja Gotovina je snažna žena i pravi vojnik’
– Dunja je bila pravi vojnik. I žena koja nije nikada pokleknula, nije sjela i plakala, nego se cijelo vrijeme borila. I to je ono što sam u svojoj ulozi željela prikazati – otkrila je Marijana. Dodaje kako je imala veliku tremu na snimanju svojih scena.
– Bila sam u tolikoj tremi da je redatelj dolazio do mene i govorio mi da je sve dobro. Vidio je na meni da sam u tremi. Nije svejedno igrati takvu ulogu, živuću osobu, iako je u ovom filmu uloga mala jer je film do Oluje – naglasila je glumica. Marijana kaže da se divi ženama vojnika jer smatra da je teško živjeti u stalnoj strepnji i strahu za supruga, ali se divi i ženama koje su se odlučile za vojnu karijeru.
Marijana Mikulić– Mislim da ženama nije jednostavno biti vojnik. Vjerujem da je to veliki stres, a posebno uz to imati svoju obitelj – rekla je glumica te otkriva kako se osjećala kad je saznala da će zaigrati u filmu o Anti Gotovini.
– Ante Gotovina je zaista heroj i drago mi je da postoje takvi ljudi. Kad sam čula da se snima film o Gotovini, nisam pomišljala da u filmu za mene ima prostora da igram jer sam obilježena kao glumica iz sapunica, iako već dugo igram i u kazalištu Trešnja. I nekako nisam išla za idejom da bih mogla biti dio te priče. Kad sam pozvana na razgovor o filmu, bila sam presretna što sam uopće opcija. Niti nakon tog razgovora nisam išla za time da će se za mene odlučiti. Do samog snimanja bilo mi je nepojmljivo da ću biti dio projekta, meni osobno to je bila velika stvar – ispričala je Marijana.  Glumica hvali i kolegu Gorana Višnjića, koji je u filmu utjelovio Antu Gotovinu.

‘Bilo je ugodno raditi s Goranom Višnjićem’
Marijana Mikulić– Goran je bio divan. Vrhunski profesionalac. Ne ponaša se kao neka velika zvijezda na setu. Goran je čovjek, koji sa svima komunicira na setu, koji ništa nema posebno na setu, bez privilegija. Goran je na snimanju bio drag i ugodan, i velika podrška, kao i redatelj. I raditi s njim je bilo baš ugodno iskustvo – naglasila je Marijana. Glumica se trenutno priprema za predstavu Snježna kraljica u kazalištu Trešnja.
– I tome se veselim jer sam dobila ulogu koja se razlikuje od svega što sam dosad radila. Drago mi je da sam u podjeli i veselim se – kazala je Marijana. Glumica će s obitelji ljeto provesti u Makarskoj. Marijana je majka dvoje djece – Ivan (8) i Andrija (3). U razgovoru za portal Scena.hr, Marijana se dotakla i teme majčinstva.

Biti roditelj…
– Prvenstveno, biti majka, roditelj je lijepo, ali često nije lako, čak i bude teško. Moji sinovi su dosta živahni. Posebno stariji, koji je u školi odlikaš, super s njime sve to ide, ali njemu je ovaj Marijana Mikulićškolski sustav dosta krut, on je dosta živahan, ali školski tim mu je izašao u susret drugačijim pristupom i načinom. I zahvalna sam na tome cijelom školskom timu. Isprva sam mislila ‘to mora biti tako, ne smiješ dizati glas protiv sustava’, a onda  odeš, zatražiš pomoć, i tada svi pomažu. I ravnateljica, i učiteljice, i cijeli školski tim se uključio i angažirao. To me zaista iznenadilo, i dijete odmah drugačije reagira i sretan je. Tako da je jedna briga manje – priča glumica i nastavlja:
– No nije lako biti roditelj jer puno radimo, a naši roditelji ne žive u Zagrebu, pa ne mogu uskočiti kad zatreba. Imamo dadilju, ali je dosta je teško posložiti rasporede, i nekad zaista ne znaš kud bi, što bi. Nakon snimanja, trči doma, pripremi ručak za sutra, pripremi djecu za školu i vrtić. Pa temperatura, a ti na snimanju, paralelno radiš nekoliko stvari odjednom, radiš, zoveš liječnika, brineš se. Bude dosta kaotično, uostalom kao i svim roditeljima. Iako se tako ne čini na van jer te strah reći da nekad ne uspiješ sve posložiti kako treba. Ja se divim roditeljima s puno djece. Imam rođakinju koja ima petero djece, i stalno se pitam kako sve stiže, a kad krenemo razgovarati o roditeljstvu, shvatim da i ona jedva sve stiže. No na kraju nekako uspiješ sve posložiti, ali svi se veselimo ljetu da malo predahnemo o obaveza.

Karijera: ‘Treba se uvijek truditi, ne odustati’
Marijana se osvrnula i na svoju glumačku karijeru.
Marijana Mikulić– Uvijek se može više i bolje, ali zadovoljna sam svojom karijerom, ali ono što sam naučila kao glumica, majka i kao žena, je to da dok sam bila na početku, manje znala i bila lošija, imala sam  veće samopouzdanje. Što više učim i što više znam, i što imam više iskustva, vidim koliko sam bila prije loša, a koliko sam bila bahata, kako sam znala reagirati bahato, i bezobrazno, a zapravo nisam bila u pravu. Danas me je sram nekih situacija od prije pet ili deset godina. Sad nakon tisuće snimljenih minuta na državnim i komercijalnim televizijama, snimanja s velikim glumačkim imenima, vidim da si negdje uvijek na početku. Znam da je još veliki put ispred mene učenja i rada. Nadam se novim ulogama i nadam se da ću biti još bolja i glumica i majka i žena. I znam da treba stalno raditi na sebi. Treba se uvijek truditi, ne odustati. Trebaš si dopustiti i da padneš i da budeš loš,  i kad ti se ništa ne da, ali onda sutra treba ići ispočetka. Ali treba, isto tako, sebi priznati – ovo nije bilo dovoljno dobro, ali idemo dalje i pokušati biti bolji – iskrena je bila Marijana. Glumica kaže da je sretna, iako su ona i suprug imali dosta teških perioda života.

Usponi i padovi – život
– Bilo je tu svega. Mi smo jedni od onih ljudi koji su platili stan, a koji se nikad nije završio. I već smo deset godina na sudu s time. Prvi porod je bio težak, sin je prvih dvadeset dana proveo na aparatima, i jedva je ostao živ. Moja majka je imala dvije teške operacije i jedva je ostala živa. Svašta se događa, ali čovjek preživi. I vidi da može ići dalje. Što te ne ubije to te ojača, naučiš prihvaćati stvari, to je život – prisjetila se glumica. No sad je to teško razdoblje iza nje. Kaže da je posljednjih godina imala puno lijepih projekata na kojima je radila, upoznala neke nove divne ljude, a poseban dojam na nju je ostavila Nataša Janjić s kojom se zbližila na Pravoj ženi.
– Suprug i ja ipak smo kupili stan uz pomoć naših roditelja, i započeli neku novu životnu eru – kazala je Marijana. Tu sreću joj nije pokvarila ni dijagnoza upalne bolesti crijeva, koja joj je nedavno dijagnosticirana.
– No nadam se da će i to izaći na dobro. Imala sam sreću da sam naišla na odličnu liječnicu Katju Grubelić uz odličan tim KBC-a na zagrebačkom Rebru. I sad sam u procesu istraživanja što moram mijenjati u životu, prehrani…  I malo stati na loptu, prestati se utrkivati sama sa sobom. Nekad treba malo usporiti. Imam dvoje djece, super posao, obitelj, supruga, ljude koje volim, s kojima živim i radim. Treba nekada zastati i dati sebi vremena i krenuti ispočetka – zaključila je Marijana u razgovoru za portal Scena.hr.

Foto: Marijana Mikulić priv. album, Maja Kljaić

comment closed