fbpx

U seriji i filmu General Armand Assante i Jasmin Lord

Split…

Armand Assante i Jasmin Lord nastupili u igranome filmu i seriji o generalu Anti Gotovini

Armand Assante– Ozračje na snimanju je sjajno jer imamo toliko dobrih glumaca koji izvrsno rade svoj posao. Očekujemo kako će snimanje trajati do sredine srpnja, a odmah nakon toga slijedi postprodukcija kako bi cijeli projekt bio dovršen do siječnja sljedeće godine – rekao je producent Andrija Vrdoljak.
U Splitu su tijekom posljednjih dana snimani kadrovi HRT-ova igranoga filma i televizijske serije ‘General’ – o životnome putu generala Ante Gotovine, u kojima su uz Gorana Višnjića sudjelovali poznati američki glumac Armand Assante te mlada glumica Jasmin Lord. Armand AssanteNjemica kolumbijskoga podrijetla tumači ulogu Ximene, prve supruge generala Ante Gotovine, a Armand Assante tumači ulogu Andreasa, njezina djeda. Prizori su to koji nas vraćaju u 1991. godinu kad Ante Gotovina svojoj tadašnjoj supruzi najavljuje povratak u Republiku Hrvatsku kako bi sudjelovao u obrani svoje domovine.
Filmska ekipa dosad je snimila već više od dvije trećine materijala, a prva su sljedeća odredišta nakon Splita Sukošan, Obrovac i Đurđevac, u kojemu će se dočarati pustinjski uvjeti. Početkom lipnja ekipa se seli na Pag, na kojemu će se snimati akcijske scene iz razdoblja Gotovinine aktivne službe u Legiji stranaca, tijekom koje je bio i ranjen. Početkom srpnja predviđeno je snimanje u Francuskoj, koje će također poslužiti za prizore iz legionarskog dijela generalova života.
Prikazivanje televizijske serije General na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predviđeno je tijekom 2018. godine. Filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak, a projekt za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.
A na poveznici pročitajte što je Armand Assante u veljači 2015. godine ekskluzivno ispričao za portal Scena.hr te kako doživljava Hrvatsku.

Foto: Press HRT – Marko Đuran