Premijerno u Maloj sceni: Leptirove pjesme
By redakcija On 24 sij., 2019 At 01:49 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Leptirove pjesme – novi glazbeno scenski izraz u kazalištu za mlade u Hrvatskoj!

Leptirove pjesme– Ova predstava je svojevrsni eksperiment, Una i ja smo zajednički krenule od čiste nule i igrajući se stvarale priču. U početku sam samo imala ideju o čemu želim pričati, ali kako do toga doći i kako će to na kraju izgledati nisam mogla niti zamisliti. Mislim da ova predstava ima «ono nešto» što će dotaknuti mnoge. Jednostavna je i razumljiva, a s druge strane predstavlja potpuno novu formu na hrvatskoj kazališnoj sceni za mlade. Divno mi je i da smo se Una i ja, nakon što smo zajedno išle u jaslice i vrtić, ponovno susrele i to na pozornici. Može se reći da u privatnom životu živimo ono što igramo na sceni. Vjerujem da će predstava zaintrigirati mnoge gledatelje, srušiti predrasude o operi i suvremenom plesu te stvoriti mnoge nove zaljubljenike u glazbeno kazalište – rekla je uoči praizvedbe predstave Buga Marija Šimić.
Leptirove pjesmeDanas, u četvrtak, 24. siječnja s početkom u 19.00 sati, u kazalištu Mala scena na zagrebačkom Medveščaku 2, održat će se praizvedba predstave ‘Leptirove pjesme‘ autorice Buge Marije Šimić. Leptirove pjesme predstava je o prijateljstvu, odrastanju, rastancima i glazbi. Dvije djevojke, pjevačicu i plesačicu, povezuje zajednička ljubav prema glazbi, koju svaka interpretira na svoj način. Kroz glazbu se upoznaju, postaju prijateljice i zajedno odrastaju. Trenutak u kojem jedna od njih odlazi živjeti u drugu zemlju, njihovo prijateljstvo stavlja na kušnju. Ponovni susret nakon rastanka može značiti konačan kraj ili novi početak njihovog prijateljstva. Trebaju li nastaviti gdje su završile, početi ispočetka ili više ništa nije kao što je bilo prije? Mlada publika u ovoj će se predstavi, možda po prvi put, susresti s operom i suvremenim plesom, koji praćeni glazbom Dore Pejačević pričaju priču u kojoj će gledatelji svih uzrasta i sami lako prepoznati.
Predstava ‘Leptirove pjesme’ namijenjena je mladima od 10 godina naviše, a osim što se bavi iznimno aktualnom temom, rastancima i odlascima, mladima približava dvije marginalizirane forme – suvremeni ples i operno pjevanje.
Autorski tim predstave čine autorica Buga Marija Šimić, koreografkinja Una Matija Štalcar-Furač te dramaturginja Nikolina Bogdanović. Pjesme i skladbe Dore Pejačević (izvorno pisane na njemačkom jeziku) izvode se u ingenioznom prijevodu akademika Ante Stamaća. Savjetnica za glazbu je Sofija Cingula, scenografkinja Gordana Svilar, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, a fotograf predstave je Mirko Cvjetko. Producentice predstave su Tena Bosek i Jelena Vignjević.

Foto: Press

comment closed