fbpx

Dosje Ipcress – nova špijunska serija na Pickbox NOW

Premijera nove špijunske serije Dosje Ipcress (The Ipcress File)

Britanska špijunska triler-serija Dosje Ipcress (The Ipcress File) na Pickbox NOW stiže 16. siječnja! Smještena u 1963. godinu, za vrijeme hladnog rata, ova serija oduševit će sve obožavatelje krimića i špijunskih serija.

Scene Berlina tijekom hladnog rata snimane su u središtu Zagreba. Serija je adaptacija romana The IPCRESS File Lena Deightona iz 1962. Priča je opsežno prerađena, radnja i neki likovi radikalno su izmijenjeni te je dodano mnogo novog materijala, čineći TV seriju značajno drukčijom od Deightonova originala.

Obožavatelji će se vjerojatno sjetiti originalne filmske adaptacije iz 1965. u kojoj je glumio legendarni Sir Michael Caine u ulozi Harryja Palmera. Kultni klasik smatran je antitezom Jamesu Bondu, skidajući glamur filmova o agentu 007 kako bi stvorio autentičniji i oštriji prikaz života tajnog špijuna.

U središtu priče je Harry Palmer, bivši krijumčar koji nevoljko postaje špijun i nađe se u središtu opasne tajne misije u kojoj mora upotrijebiti svoje veze kako bi pronašao nestalog britanskog nuklearnog znanstvenika.

O ČEMU JE RIJEČ?

Šef špijuna Dalby daje malom prevarantu i trgovcu na crnom tržištu Harryju Palmeru izlaz iz vojnog zatvora u Colchesteru nudeći mu posao obavještajnog časnika u svojoj maloj, ali utjecajnoj sigurnosnoj jedinici. Ova sigurnosna jedinica civilni je odjel britanske obavještajne zajednice koji odgovara izravno Kabinetu.

U romanu je opisana kao “jedna od najmanjih i najvažnijih obavještajnih jedinica”. Istraga jedinice o nestalom britanskom nuklearnom znanstveniku proširuje se na slučaj međunarodne špijunaže koji je dokumentiran u sadržaju istoimene “datoteke IPCRESS”. Značenje je Induction of Psycho-Neuroses by Conditioned Reflex under Stress.

FANTASTIČNA GLUMAČKA POSTAVA

Na čelu s britanskim glumcem Joeom Coleom (Skins, Peaky Blinders) u ulozi Harryja Palmera, zvjezdanu glumačku postavu čine i američko-britanska glumica Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody, The Politician) i nagrađivani britanski glumac Tom Hollander (The Night Manager). Kritičari i publika puni su riječi hvale za glumačku postavu, a osim glume, uvjerljiv scenarij potpisuje John Hodge, a režiju James Watkins.

Atmosferična, snažna i uvjerljiva, premijera nove špijunske serije kreće na Pickbox NOW 16. siječnja.

Pickbox je hrvatska tvrtka koja stoji iza streaming servisa Pickbox NOW te televizijskog kanala Pickbox TV.
Premijere, hit-serije i dokumentarne emisije holivudske i europske produkcije, s naglaskom na britanske detektivske i misteriozne skandinavske serije dostupni su kroz oba brenda u diljem regije: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Bugarska.

Foto: Press – Pickbox TV/Nina Remenar/Mediavision

Trailer serije: