fbpx

Kraj ljeta u znaku velikih sportskih događaja: Hanžekovićev memorijal…

HRT…

Kraj ljeta na Hrvatskoj radioteleviziji proteći će u znaku velikih sportskih događaja

Stjepan Balog, Kraj ljeta HRT– Nakon uspješno odrađenih projekata svjetskih prvenstava u vaterpolu i atletici, Produkcijski odjel za sport Hrvatske radiotelevizije nastavlja s praćenjem velikih sportskih događaja. Krajem kolovoza i početkom rujna očekuju nas europska prvenstva u dva atraktivna ekipna sporta – košarci i odbojci te kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo. A polako se približava kraju i atletska sezona, od koje ćemo se na Drugome programu Hrvatske televizije i Drugome programu Hrvatskoga radija oprostiti prijenosima našega domaćeg natjecanja, mitinga IAAF World Challenge Zagreb ili, kako to popularno volimo reći, Hanžekovićeva memorijala – najavljuje vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za sport Hrvatske radiotelevizije Stjepan Balog.
Ove godine Hanžekovićev memorijal ima dva dijela. Najprije će se, u ponedjeljak 28. kolovoza, na atraktivnome prostoru pokraj zagrebačkih fontana natjecati bacači kugle, a nastupit će i naš brončani na svjetskome prvenstvu Stipe Žunić. Sljedećega dana, u utorak 29. kolovoza, miting se seli na atletski stadion Mladost. Tu će ljubitelji sporta moći pozdraviti zlatnu Sandru Perković i ostale svjetske atletske zvijezde. Komentatori prijenosa na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) bit će Marko Šapit i Stjepan Balog, a na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Tea Rožman Svedrović i Krešimir Gotlin.
– U ovome tehnološki izrazito zahtjevnome projektu režiser Dražen Iričanin za televizijski će prijenos rabiti ukupno 22 kamere s posebnim podrežijama za bacačke discipline – pojašnjava vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za sport Stjepan Balog.
Hrvatska košarkaška reprezentacija, predvođena NBA-ovim zvijezdama Bojanom Bogdanovićem i Dariom Šarićem, odlazi s velikim ambicijama na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Turskoj. Prva utakmica igra se u petak 1. rujna, a hrvatska reprezentacija igra u skupini sa Španjolskom, Crnom Gorom, Češkom, Rumunjskom i Mađarskom. Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) prenosit će sve utakmice hrvatske reprezentacije. Komentatori prijenosa iz Rumunjske i Turske na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) bit će Lovorko Magdić i Srđan Fabijanac, a na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Marko Šapit i Viki Ivanović.
Voditeljica posebnih televizijskih emisija u Zagrebu bit će Mirna Zidarić, a završnica natjecanja je u Istanbulu u nedjelju 17. rujna.
Hrvatska radiotelevizija otkupila je i prava na prikazivanje završnice Europskoga prvenstva u odbojci za muškarce i žene. Domaćin je Poljska, a na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) na rasporedu su prijenosi utakmica četvrtfinala u četvrtak 31. kolovoza, polufinala u subotu 2. rujna te prijenos finala u nedjelju 3. rujna.
Odbojkašice svoje prvenstvo igraju u Gruziji i Azerbajdžanu od četvrtka 21. rujna do nedjelje 1. listopada, a sve utakmice hrvatske reprezentacije u skupini protiv Bjelorusije, Gruzije i Italije gledatelji će moći pratiti u izravnim prijenosima, kao i samu završnicu natjecanja. Komentator utakmica odbojkaškoga europskog prvenstva bit će Robert Jelečević.
Hrvatska radiotelevizija pratit će i dvije važne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo: Hrvatska – Kosovo u subotu 2. rujna i Turska – Hrvatska u utorak 5. rujna. Utakmice će se prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HTV 2). Komentatori prijenosa na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) bit će Davor Lulić i Marko Šivak, a na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Drago Ćosić i Stjepan Balog.
Ovomu dodajmo da ljubitelji nogometa izravne prijenose svih utakmica Hrvatske nogometne lige (HNL) mogu pratiti na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HTV 2), a svi će navedeni sportski događaji u biti dostupni i putem mobitela, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT