fbpx

Atletski klub Vinkovci: Poziv za upis u klub

AK Vinkovci

Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci poziva zainteresirane na upise

– Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci osnovan je u cilju promicanja, poticanja i unaprjeđenja atletskog sporta osoba s invaliditetom te njihovo sudjelovanje u športskim natjecanjima i obavljanja športske obuke osoba s invaliditetom – rekao je predsjednik AK Vinkovci Dalibor Pavić.

Vinkovci

Klub je od svoga početka djelovanja 2017 pa sve do 2021 godine ukupno osvojio 20 medalja na državnim prvenstvima (8 zlata, 6 srebra, 6 bronci), 2 brončane medalje sa svjetskih igara za mlade, a trenutno članovi kluba drže i 6 državnih rekorda.

Vinkovci

Samim postojanjem određene zainteresiranosti osoba s invaliditetom za uključivanje u sportske aktivnosti, potrebno je osigurati i mogućnost kvalitetnog izbora u svrhu kvalitetnog načina življenja.

Vinkovci

Klub kroz razne aktivnosti cijelu godinu organizira sustavne trenažne procese, promiče i potiče uključivanje osoba s invaliditetom u sportsku aktivnost te njihovu integraciju u zajednicu – zaključio je Dalibor Pavić.

Vinkovci

Opći ciljevi koji se postižu radom kluba:
▪ integracija i motivacija djece
▪ širenje socijalne mreže kod djece s posebnim potrebama
▪ približavanje para atletike djeci i mladima s invaliditetom
▪ prepoznavanje potencijalnih sportaša za postizanje vrhunskih dometa u para atletici
▪ podizanje svijesti o bavljenju tjelesnom aktivnošću kod djece s invaliditetom
▪ jačanje suradnje trenera za razvoj
▪ razvoj para atletskog sporta djece i mladih u manje razvijenim dijelovima Hrvatske.

Vinkovci

Cijeli program treninga odvija se pod stručnim vodstvom trenera Marka Leovca, mag.cin., a sustavni treninzi se održavaju na gradskom stadionu HNK Cibalia.

Naš cilj je privući nove članove jer smo svjesni ograničenih mogućnosti bavljenja sportom kod osoba s invaliditetom na našem području. Naš koncept rada prilagođen je za sve atletske discipline (trčanje, bacanje, skakanje) – izjavio je trener Marko Leovac.

Sve aktivnosti AK Vinkovci možete pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram profilu, a za dodatne informacije slobodno se obratite putem emaila akosivinkovci@gmail.com ili na broj mobitela 097 669 1422 (Marko).

Foto: Press Akosi Vinkovci