fbpx

Gostovanje predstave ‘Bljesak zlatnog zuba’!

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filip Juričić, Bljesak zlatnog zuba

Sutra, 10. prosinca 2015. godine, s početkom u 20,00 sati na programu INK Gradskog kazališta Pula je gostovanje kazališta ‘Komedija’ s predstavom ‘Bljesak zlatnog zuba‘ autora Mate Matišića, a u režiji Zorana Mužića.
– Uloga je odlična i to će biti sjajna predstava. U predstavi igram sitnog kriminalca koji ima srce dušu i šarm te se nadam da ću sve te nivoe uspješno iznijeti na scenu – rekao je Filip Juričić u nedavnom razgovoru za portal Scena.hr.
Bljesak zlatnog zuba gastarbajterska je kronika Mate Matišića. Riječ je o jednom od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti. Ova mentalitetna komedija smještena je u mjesto Ričice pokraj Imotskog, čije stanovnike očekuju velike zajedničke i osobne promjene. Težak im je život u selu, mukotrpan je muškarcima rad u Njemačkoj, ali oni sve nedaće lome životnom borbom i optimizmom, oporim humorom i neuništivim duhom. Sjajno napisani karakteri i prepoznatljive životne situacije sa tvrdog kamenjara zabavit će vas, ali i postaviti pred pitanje: koliko snage imamo da postanemo stvarni, autentični ljudi? Jer stanovnici ovog komada istinski izgaraju za ljubav, za domovinu, za obitelj, za prave velike vrijednosti. Samo ih život u tome stalno onemogućava. Smijeh kojim ćete ih ispratiti, sakrit će suzu za velikim vrijednostima.

AUTOR: Mate Matišić
REDATELJ: Zoran Mužić
IGRAJU: Damir Lončar, Nina Kaić Madić, Vanda Winter, Davor Svedružić, Nada Abrus, Ronald Žlabur, Nera Stipičević, Jan Juričić, Vinko Kraljević, Saša Buneta, Ivica Zadro, Filip Juričić, Igor Mešin, Ljubo Zečević, Goran Malus, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić, Marija Borić, Nada Abrus
Predstava traje 3 sata (stanka uključena).

Foto: Ines Novković – Press