Održana premijera kratkometražnih filmova studenata VERN’a
By redakcija On 11 lip., 2019 At 12:09 PM | Categorized As Film, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

U prepunoj dvorani kina Tuškanac održana premijera kratkometražnih filmova studenata VERN’a

premijera– Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka, Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih, kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak, studenti su „bačeni u vatru“ nakon samo godinu i pol učenja, no mislim da su ga dobro obavili i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu – izjavila je voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.
premijeraU prepunoj dvorani kina Tuškanac u ponedjeljak navečer je održana javna premijera kratkometražnih igranih filmova studenata 2. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, koje su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.
Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić – Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Anisa Galijatovića i mnogih drugih, u filmovima „F60.3“, „Dijagnoza“, „Posljednja piletina“ i „NZG“.
Projekcijama filmova u Tuškancu prisustvovao je i dio glumaca, koji su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu, a premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe poput redatelja Vinka Brešana i Nevena Hitreca, Ćire Blaževića, Marijana Brkića Brka iz Parnog valjka, Radoslava Jovanova Gonza te glumaca Gorana Grgića, Slavka Jurage, Renea Medvešeka i Anisa Galijatovića.

Prikazani kratkometražni igrani filmovi s popisom glumaca:
• F60.3 (Laura Anić – Kaliger / Nadežda Perišić – Radović / Filip Nola / Vid Ćosić / Iva Mihalić)
• Dijagnoza (Sven Medvešek / Goran Grgić)
• Posljednja piletina (Slavko Juraga / Pavao Bobinac / Anis Galijatović / Jadranka Đokić / Tena Nemet Brankov)
• NZG (Igor Kondić / Anis Galijatović / Jadran Grubišić / Mirna Horvatić)

Foto: Press

comment closed