Uz ovacije publike održana prezentacija projekta Tri sestre
By redakcija On 26 svi., 2019 At 09:12 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Tri sestrePrezentacija autorskog projekta Tri sestre redatelja Bobe Jelčića prema motivima drame Antona Pavloviča Čehova održana je u subotu navečer u prostorijama ansambla LADO u Zagrebu te je završila ovacijama publike.
U ovom kazališnom laboratoriju sudjeluju glumci Drame HNK u Zagrebu Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te studenti glume Akademije Tri sestredramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.
Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas.
U proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja s redateljem, Tri sestreglumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Tako će publika imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.
Premijera autorskog projekta Tri sestre u koji je uključena i publika koja s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave, očekuje nas u listopadu.

Foto: Press – Luka Dubroja

comment closed