Nikolaj i Aleksandra – Pisma na malim ekranima
By redakcija On 19 ruj., 2019 At 01:26 PM | Categorized As Film, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dokumentarno…

Na Hrvatskoj radioteleviziji dokumentarni film Nikolaj i Aleksandra – Pisma

Nikolaj i AleksandraHRT u srijedu 25. rujna 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) u 23.25 sati prikazuje prvi dio dokumentarnog filma Nikolaj i Aleksandra – Pisma.
Još od njihova okrutnog smaknuća prije sto godina svijet je fasciniran carem Nikolom II. i njegovom suprugom caricom Aleksandrom. Zahvaljujući njihovim politički osjetljivim, seksualno intimnim i veoma otvorenim pismima, ovaj dvodijelni dokumentarni film, kroz koji nas vodi povjesničarka dr. Suzannah Lipscomb, istražuje Nikolinu i Aleksandrinu složenu ljubavnu priču, kao i njihovu ulogu u izbijanju ruske revolucije 1917. koja je rezultirala njihovim okrutnim i tragičnim pogubljenjem.
Nikolaj i AleksandraTisuće njihovih ljubavnih pisama političke su, seksualne i duboko intimne prirode. Pisma su i njihova osuda, a sva su napisana na engleskom jeziku. Svjedoče o njihovoj međusobnoj privrženosti, seksualnom životu, njihovim zabludama, ali iznad svega o razvoju revolucije. Od njihove potpune izoliranosti preko političke neumješnosti do oslanjanja na Rasputina, ova privatna i osobna pisma prikazuju njihovu burnu vezu. A kad je revolucija zahvatila zemlju, njihov je položaj postao sve opasniji kako se krivnja za nedaće naroda počela pripisivati isključivo carskom paru.
Drugi dio dokumentarnog filma Nikolaj i Aleksandra – Pisma na rasporedu je u srijedu, 02. listopada 2019. godine na Prvom programu Hrvatske televizije u istom terminu.

Foto: Press

comment closed