fbpx

Lucifer: Pali anđeo u svom najboljem izdanju

Serija…

Paklena jesen zagarantirana je s trećom sezonom hit serije Lucifer

LuciferDoma TV od 3. rujna svojim gledateljima prikazuje nastavak paklenih avantura šarmantnog i karizmatičnog Lucifera u uzbudljivoj trećoj sezoni uspješne policijske drame ‘Lucifer‘. Kako mu je dozlogrdio život gospodara pakla, Lucifer Morningstar (glavni glumac Tom Ellis) napustio je svoje prijestolje i povukao se u Grad Anđela, gdje je udružio snage s detektivkom Chloe Decker (glavna glumica Lauren German) kako bi zajedno hvatali zločince. U trećoj sezoni Lucifer se suočava s većim izazovom: želi otkriti tko ga je oteo i zašto opet ima krila.
O seriji:
Šarmantan, karizmatičan i vraški zgodan, Lucifer ima sposobnost manipuliranja ljudima, navodeći ih da priznaju svoje najdublje i najmračnije tajne. Upravo to pomaže Chloe da uspostavlja pravdu. Ali Lucifer ubrzo otkriva da ga Chloe čini ranjivim. Kad je kraj nje, vrag se pretvara u običnog smrtnika. To strašno saznanje ne sjeda dobro njegovoj najboljoj prijateljici Mazikeen poznatoj i kao Maze (Brandt), vatrenoj demonki koju utjelovljuje lijepa mlada žena. Maze želi napustiti Los Angeles i vratiti se svomu životu u paklu, ali Lucifer se vraški dobro zabavlja sa smrtnicima, a ona ga neće ostaviti.
LuciferPriča o palom anđelu ulazi u treću sezonu, a ekipi se pridružuje Tom Welling kao iskusni policijski poručnik Marcus Pierce. Pierce je sve što Lucifer nije – promišljen, rezerviran i poštovan. Ali možda je iritantnije ono što im je zajedničko. Obojica su šarmantni, karizmatični i strašno zgodni. Kad se Pierce počne zbližavati s Chloe, bude se Luciferove đavolje osobine. Krajem druge sezone Lucifer je riješio problemčić znan kao mama, odnosno Charlotte (Tricia Helfer), ali sada se suočava s većim izazovom: želi otkriti tko ga je oteo i zašto opet ima krila.
U premijeri treće sezone, nakon što se zbunjeni Lucifer probudi usred pustinje s krilima, moli Chloe da mu pomogne otkriti što mu se dogodilo i zašto. Tijekom istrage nabasaju na mjesto zločina koje bi moglo biti povezano s Luciferovom otmicom. Kad se uključi policija okruga Lancaster, novopridošli poručnik Marcus Pierce ne ostavlja dobar dojam svojim krutim ponašanjem. Napetost i dalje raste između Lucifera i Chloe, ali oboje shvaćaju da moraju ostaviti razlike po strani kako bi riješili slučaj koji iznenada zanima Lucifera. No kad se otkrije prošlost detektiva Piercea, svi shvaćaju da je Grešnik mnogo opasniji nego što su mislili. Istraga krene po zlu kad se Lucifer nađe u još jednoj kompromitirajućoj situaciji, a prva epizoda treće sezone otkriva i nešto mnogo mračnije.
Utemeljen na likovima iz pera Neila Gaimana, Sama Keitha i Mikea Dringenberga za DC-jev Vertigo, seriju Lucifer producirao je Jerry Bruckheimer Television. Tom Kapinos (Kalifornikacija), scenarist i izvršni producent pilot-epizode, izvršni je konzultant serije, a izvršni producenti su Jerry Bruckheimer (franšiza CSI, filmovi Pirati s Kariba), Jonathan Littman (franšiza CSI,The Amazing Race), Joe Henderson (Zločinci u odijelima, Almost Human) Ildy Modrovich (Forever, Šok-terapija), Sheri Elwood (Defying Gravity, Call Me Fitz) i KristieAnne Reed (Pirati s Kariba, Nacionalno blago).

Najvažnije nagrade i nominacije:
• TEEN CHOICE AWARDS:
– 2016. – nominacija za najboljeg novog glumca (Tom Ellis)
– 2016. – nominacija za najbolju novu TV seriju

• PEOPLE’S CHOICE AWARDS
– 2017. – nominacije za omiljenu kriminalističku TV seriju
– 2017. – nominacija za omiljenu SF TV seriju
– 2017. – nominacija za omiljenu TV fantaziju

(Lucifer), SAD, 2015./2018., kriminalistička serija
Tvorac serije: Tom Kapinos
Izvršni producenti: Joe Henderson, Tom Kapinos, Len Wiseman, Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman, Ildy Modrovich
Glume:
Tom Ellis kao Lucifer Morningstar
Lauren German kao detektivka Chloe Decker
Kevin Alejandro kao detektiv Dan Espinoza
D. B. Woodside kao Amenadiel
Lesley-Ann Brandt kao Mazikeen
Tom Welling kao Marcus Pierce

Foto: Press