fbpx

Labuđe jezero – Baletna čarolija pred prepunim gledalištem

Dubrovnik…

Labuđe jezero Petra I. Čajkovskog u koreografiji slavnoga ruskoga plesača i koreografa Vladimira Malakhova

Labuđe jezeroBalet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu izveo je Labuđe jezero Petra I. Čajkovskog u koreografiji slavnoga ruskoga plesača i koreografa Vladimira Malakhova pred rasprodanim gledalištem, sinoć 14. srpnja u parku Gradac.
Labuđe jezero, kao najpopularnije djelo svjetskih baletnih repertoara u posljednjih sto trideset godina sinonim je za baletno kazalište, a privrženost publike ovom djelu bila je očita i sinoć. Prepuno gledalište nije Labuđe jezeroštedjelo na pljesku i to je ovom sjajnom baletnom ansamblu zasigurno dalo dodatan polet za još dvije izvedbe na Igrama. Odettu i Odiliju sinoć u parku Gradac plesala je Miruna Miciu, princa Siegfrieda Andrea Schifano, a zlog čarobnjaka Rotbarta Guilherme Gameiro Alves.
Festivalska publika iz sezone u sezonu pokazuje naklonost baletnoj umjetnosti, a ovaj povratak Baleta HNK Zagreb nakon deset godina pauze bio je željno iščekivan. Još dvije izvedbe ovog hvaljenog uprizorenja Labuđeg jezera u prekrasnom ambijentu parka Gradac na programu Igara su večeras, 15. srpnja te sutra, 16. srpnja s početkom u 21.30 sati. Ulaznice za večerašnju izvedbu su rasprodane, a za sutrašnju su dostupne u internetskoj prodaji te na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i u Luži.

Foto: Press