fbpx

Video: Goran Višnjić uživao u vožnji na tenku T-55

Livanjsko polje…

Goran Višnjić– Na prekrasnom Livanjskom polju. Imali smo velike tenkovske posade, predivne dečke koji su pustili Goga i mene da vozimo na kraju dana snimanja. Tako da uzevši s liste ludih vozila za vožnju jednom u životu; Tu je i T-55. Hvala društvo na prekrasnom danu. I hvala gradu Livnu na prekrasnom boravku. Žao mi je da više nemamo scena za snimanje… Hvala vam svima – napisao je glumac Goran Višnjić ispod objave koju je objavio na društvenoj mreži.
Tenk serije T-54 i T-55 je sovjetski tenk koji je korišten kao zamjena za stariji T-34 tenk. T-54/T-55 je tenk koji se najviše do danas proizvodio u raznim serijama i tenk koji se često koristi kao glavni borbeni tenk. Tenk ima top 100 mm i mitraljez 12mm DŠK. A Tenk T-55 ima 56 granata i jedno podkalibarsko zrno.
– Nije konj ali ima 580 konjskih snaga – rekao je Goran u objavljenom videu.
Snimanje filma i serije General počelo je krajem veljače, a u glavnoj ulozi generala Ante Gotovine je Goran Višnjić.
– Ovakve scene ne možete snimiti u Zagrebu, ima jako mnogo terenskih prizora, većinom eksterijera. Želimo napraviti dobar film i seriju. Svi smo ovdje Goran Višnjićsto posto u tome. Mislim da ćemo obaviti dobar posao, a publika će sve ocijeniti – rekao je Goran Višnjić najavljujući snimanje.
– Ovdje snimamo jedno od remek-djela o Domovinskome ratu. Ante Gotovina je došao na zamisao da se Knin mora osloboditi, no general Bobetko ga je upozorio da bi krenuti odozdo prema Kninu, kako su išli partizani tijekom Dugoga svjetskog rata, donijelo strahovito mnogo mrtvih. I onda je Gotovina došao na nemoguću zamisao da se prema Kninu krene preko Dinare. Gradnjom ceste do samoga vrha Dinare počeo je navedeni pothvat – rekao je Antun Vrdoljak.

Foto: Press arhiva – Krasnodar Peršun za HRT, društvena mreža Goran Višnjić
Video: