fbpx

HRT: Nova Jesenska shema u programima Hrvatskog radija

Zagreb…

Nova Jesenska shema s novim emisijama

Jesenska shemaHrvatska radiotelevizija (HRT) s ponosom najavljuje i novu Jesensku shemu Hrvatskog radija – a koja ove godine započela čak i ranije, od ponedjeljka, 7. rujna. Hrvatski radio tradicionalno s prvim danom nove školske godine u ponedjeljak 7. rujna krenula je s novom jesenskom shemom.
– Uz nastavak svih uspješnih emisija, publiku ćemo privlačiti i novim formatima;
– HRA 1 nastavlja prilagođavati programsku koncepciju pandemiji koronavirusa, s posebnim naglaskom na Informativni program. Svakodnevni “Uvijek Prvi” od 6-12 sati ujutro, vođeni informativnim programom koji uključuje i sve radio centre, jamčit će našim slušateljima pravodobne i relevantne informacije.
Unutar termina nastavljamo sa svim našim uspješnicama “U mreži Prvoga”, “Poslovni tjedan”, “Poligraf” i dr. Od 12-14 emitirat ćemo obrazovno-znanstveni i dječji program, koji će se programom uživo primaknuti slušateljima. Ova koncepcija “uživo” vođenog programa omogućit će laku prilagodbu u slučaju izvanrednih situacija. Pokrećemo i novu polusatnu tjednu emisiju “Znanost za sve”.
HRA 2 u jesenskoj shemi uz sve svoje prepoznatljive emisije “Music Pub”, “Hulahop”, “Konvoj”, “Andromeda”…. pokreće emisije “Linija povjerenja”, koja će se baviti problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, te od “Nule do kule”, u kojoj predstavljamo mlade, inovativne i zanimljive studente. U “Liniji povjerenja” u studiju će gostovati psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja. Emitirat će se utorkom od 18.35 do 20.00 sati. Od “Nule do kule” na HRA 2 ide srijedom od 17 sati i pokušat će potaknuti kreativnost, ali i privući mlađe slušatelje.
HRA 3 u jesenskoj shemi donosi novu emisiju o stripu pod nazivom “Strip na Trećem”, koja će biti emitirana ponedjeljkom od 22:03 sati. Pokušat će slušateljima približiti strip kao umjetnost i popularan medij. Kroz razgovore o stripu u hrvatskoj kulturi i povijesti umjetnosti podsjetit ćemo se na brojne studije i monografije, na izložbe i retrospektive. Ugostit ćemo brojne crtače , scenariste i autore. Stoga, poslušajte Strip na Trećem – novu emisiju o devetoj umjetnosti i njezinim pop-kulturnim fenomenima.
Još jedna nova emisija na Trećem programu je emisija “Diagnosis” koja će u formi eseja i komentara dva puta mjesečno, prvi i zadnji ponedjeljak u mjesecu od 22:03 sati, ponuditi analize aktualnih suvremenih fenomena; od globalne pandemije i njezinih posljedica na naš život-poput načina na koji radimo, obrazujemo se, konzumiramo kulturne sadržaje, mjesta na kojima živimo i općenito socijaliziramo. Nudimo inovativne poglede na stare fenomene, kao i razmatranja novih intelektualnih strujanja diljem svijeta – poručuju s HRT-a.
Radio Sljeme pokreće niz novih emisija, a izdvajamo “Obnavljamo Zagreb zajedno” četvrtkom u 15:30 sati. Ugošćavati će relevantne stručnjake svih struka vezane uz obnovu grada. Cilj je odgovorima pomoći slušateljima koji su pogođeni potresom i obnavljaju svoje objekte. Radio Sljeme donosi i “Purgeraj”, utorkom u 15.30 sati, gdje će osobe iz javnoga života u emisiji otkrivati svoje doživljaje Zagreba i predstavljati svoje najdraže i najintimnije zagrebačke kutke. Nova je i emisija “Požurnica”, utorkom u 18:30 sati. Sudjeluju djelatnici zagrebačkih gradskih ureda koji će odgovarati na upite slušatelja o ostvarenju prava i izvršavanju obveza u rješavanju administrativnih poslova vezanih uz životne situacije.
Emisija “Sve najbolje” predstavit će ljude koji u različitim disciplinama postižu vrhunske rezultate, čak i na svjetskoj razini. Emisija Nježno lice ulice petkom u 17:30 bavit će se uličnom umjetnošću ili umjetnošću koja je inspirirana urbanom sredinom razgovorima s umjetnicima koji nastupaju na ulici ili im je ulični kontekst ključan za stvaranje – poput žonglera, uličnih svirača, grafitera, performera, autora koji se bave 3D mappingom, svjetlosnim instalacijama, hip-hop i break dance plesačima.
– I svi ostali regionalni centri – Radio Rijeka, Radio Pula, Radio Solit, Radio Osijek, Radio Zadar, Radio Dubrovnik i Radio Knin – za svoje slušatelje pripremaju obilje dobrog, informativnog i zabavnog programa. Time će Hrvatski radio osigurati nastavak uzlaznog trenda slušanosti svih svojih 13 programskih kanala koji se osjetno bilježi zadnje dvije godine – naglasila je glavna urednica Hrvatskog radija Eliana Čandrlić Glibota.

Foto: Press