fbpx

Ekskluzivno: Vlatka Pokos: Život sa stilom!

Vlatka Pokos daje modne savjete…

Vlatka PokosVoditeljica i pjevačica uvijek je bila lijepo dotjerana, a o njezinim izazovnim haljinama često se pisalo. Vlatka Pokos uživa u modi. Njezina elegancija jednako oduševljava i žene i muškarce. Upravo zato joj je fashion store dressing room ponudio da savjetuje njihove klijentice. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr lijepa Vlatka otkrila je male tajne lijepog odijevanja.

Scena: Postali ste savjetnica za modu u fashion storeu dressing roomu, kako je krenula ova suradnja?
Često prolazim Ilicom i nedavno sam primijetila  novi butik dressing room koji me odmah osvojio svojom elegancijom, ljepotom i ponudom. Iako Zagreb ima bogatu modnu ponudu, mene je teško zadovoljiti. Nije lako pronaći trgovinu s iznimnom, a ipak po cijenama pristupačnom garderobom. Slučaj je htio da sam ubrzo dobila službenu ponudu dressing rooma za poslovnu suradnju što me oduševilo. Druženje s klijenticama 7. prosinca u Ilici 13,  od 12 do 16 sati, uz šampanjac i ženske razgovore, tek je početak!

Scena: Je li ovo vaše prvo iskustvo?
Ovo je moje prvo službeno iskustvo ovog tipa i jako me to veseli. Uglavnom dobivam komplimente za svoj stil odijevanja i žene vole čuti moje mišljenje o njihovom izgledu i modnom stilu. Sigurna sam da će tako biti i u subotu u dressing roomu! Ne mislim se time profesionalno baviti, ali tko zna.

Vlatka Pokos (2)Scena: Vratimo se u prošlost, jeste li vi imali savjetnika u odijevanju? Jeste li eksperimentirali?
Iskreno, prilično sam tvrdoglava u svemu, tako i u stvaranju svog modnog stila. Iako je bilo ljudi čije sam mišljenje jako cijenila, kao mog pokojnog prijatelja Tome Vrbana. Ali uvijek sam radila po svom.
Nikad nisam posebno eksperimentirala, ali moj stil se mijenjao s godinama, čemu je i javnost svjedočila kroz moju karijeru. Nekad sam voljela i pomaknute komade, šarenilo, ali mislim da je važno što sam uvijek tome davala moj osobni pečat. To je jako važno bez obzira kakav stil njegujete. Naravno, sad mi neke kombinacije izgledaju grozno, ali treba uzeti u obzir da je ponuda u Zagrebu bila vrlo skromna. Nije bilo niti toliko informacija, ali ni novca. Snalazili smo se kako smo znali uz dodatni pritisak javnosti i ponekad vrlo okrutne komentare.

Scena: Kakav stil odijevanja volite?
Volim ženstven i elegantan stil, ali istovremeno praktičan koji može pratiti ritam emancipirane žene. Možemo to nazvati urbanim šikom. Dressing room je doista mjesto za takvu ženu!

Scena: Iz vašeg iskustva, primijete li muškarci da se žena dotjerala?
Naravno da primjećuju. Muškarci vole kad žene lijepo izgledaju i drže do sebe. Ali ono što je još zanimljivije je to da se mi žene dotjerujemo da bismo impresionirale i druge žene.

Vlatka PokosScena: Što ženama savjetujete?
Mislim da je najvažnije izraziti svoju osobnost kroz odijevanje. Nisam pobornik da se slijepo prate trendovi. Od trenda treba uzeti ono što vama odgovara. Naravno da postoje i neka pravila odijevanja i da si estradna zvijezda može dozvoliti više ekstravagancije nego jedna političarka ili liječnica. Važna je i životna dob. Strašno mi je kad vidim da se žene u pedesetima odijevaju poput tinejdžerica, to jednostavno nije lijepo čak i kad besprijekorno izgledate. Uvijek možete izgledati mladenački, ali da se ne sramotite.

Scena: Kako se odjenuti ako želite zavesti muškarca, a kako na poslovni sastanak?
Hm, muškarca možete zavesti u svim izdanjima. Seksepil je u očima, to je nešto čime zračite i što neće nestati u poslovnom odijelu ili strogom kostimu. Osim toga uvijek možete nositi svileno donje rublje ili haltere. Možete ga zavesti u muškoj pidžami ili trapericama i bijeloj majici. Sve je stvar trenutka i kemije.

Scena: Novosti na poslovnom planu?
Radim na jednoj televiziji i iznimno sam zadovoljna i sretna. Imam svoju emisiju ‘Živim sa stilom’ i vodim jutarnji program uživo petkom koji je vrlo dinamičan i zanimljiv, a zove se ‘Zajutrak’. Konačno imam priliku pokazati što znam i mogu i radim sa sjajnom ekipom. Vjerujem da znate da studiram turizam na Veleučilištu Vern s velikim uspjehom i među najboljim sam studentima. Fakultet me jako ispunjava i to mi jedna od najboljih odluka u životu. Uz to, naravno, odrađujem gaže kojih u posljednje vrijeme i nema previše uz iznimku dvanaestog mjeseca. Nisam se odrekla ni glazbene karijere, radim na novim pjesmama.

Foto: Press Scena.hr