fbpx

Daruju krv: Vesna Ravenšćak ujedinila glumce!

Vesna puno te volimo

Vesna RavenščakGlumce je duboko potresla vijest da je njihova kolegica Vesna Ravenšćak oboljela od leukemije. Njezina borba s teškom bolešću ujedinila je glumce Gradskog kazališta Žar ptica te mjuzikla Crne kuće i Footloosea koji pomažu kolegici da se izliječi. Poručili su joj da je jako vole i pozvali građane da daruju krv u Zakladi Ane Rukavine jer će tako pomoći i svima onima kojima to znači život.
– Kad sam čula za Vesninu bolest ostala sam u šoku. Vidjele smo se taj dan jer je igrala predstavu kod nas i zapanjilo me koliko je hrabra i vedra, iako je već za par dana trebala krenuti s kemoterapijom. Predstavu je odigrala besprijekorno kao pravi profesionalac. Najbitnije joj je bilo, kad ozdravi da se vrati u svoje predstave – ispričala je glumica Ana-Marija Vrdoljak. Kolege i glumci Gradskog kazališta Žar ptica udružili su se kako bi pomogli svojoj glumici Vesni Ravenšćak koja je nedavno oboljela od leukemije.
– Vesna je i ranije imala teške situacije, ali usprkos svim izazovima i nedaćama nosila se kao pravi borac i nastavila je optimistično dalje. Uvijek energična, glasna i temperamentna svladavala je ‘uskakanje’ u predstave preko noći zamijenivši kolegice i odradivši to glatko i s lakoćom. Duboko vjerujem da će i ovaj puta uspjeti i zato je potrebna velika pomoć svakoga od nas – priča Ana-Marija. Vesnina borba za životom  i optimizam nadahnula je sve njezine kolege i velika su joj podrška u borbi s teškom bolešću.
– U nekoliko navrata prikupljali smo pomoć za lijekove i dodatke za prehranu koji jačaju imunitet. Također su se kolege odazvale na krvna testiranja kao potencijalni donori. Svatko na svoj način čini što može da joj se pomogne i da joj bude podrška u njenoj borbi s bolešću. Svi joj stojimo na usluzi i ona to zna. Bitno je da se što više ljudi odazove na testiranje kako bi se pronašao donor jer je to bitno za njeno ozdravljenje – pozvala je Vesnina kolegica.
– A važno je i nama da nam se Vesna vrati u naše predstave. Želim joj od srca da uspije u tome – kazala je Ana Marija.
Razgovarali smo i s još jednom glumicom  iz Vesninog matičnog kazališta – Natalijom Đorđević.
Vesna Ravenscak– Najvažnije mi je da Vesna ni u jednom trenutku ne pomisli da kroz ovo teško razdoblje prolazi sama pa smo redovito u kontaktu, a u kazalištu skupljamo sredstva za skupe lijekove koje mora svaki mjesec kupovati. Vesna je jednostavno nezamjenjiva na sceni i iako sada njezine uloge igraju druge kolegice neizmjerno mi nedostaje kad u njenom kostimu vidim neko drugo lice i jedva čekam dan da nam se vrati. Ovim putem želim joj reći da ju puno volim i da sam ovdje za nju u svakom trenutku te da joj se divim kako se hrabro nosi s bolešću, ali onaj tko ju poznaje ne bi od Vesne nikada ništa drugačije niti očekivao. Pozivam sve koji to mogu da se upisu u registar Zaklade Ana Rukavina i / ili da nam se pridruže u prikupljanju sredstava za Vesnine lijekove – dirljivo je poručila Natalija.
Ispred ostale ekipe Gradskog kazališta Žar ptica podršku joj je pružio i poslovni tajnik Jerko Domagoj Vrdoljak.
– Naše kazalište Žar ptica relativno je mali kolektiv, što ima puno pozitivnih strana jer se mi kolege možemo puno bolje i bliskije povezati. Tako sam saznao i za Vesnine zdravstvene probleme. Bio sam iskreno potresen jer Vesna ničime nije pokazivala kako proživljava izuzetno teške trenutke. Svi se iskreno trudimo pomoći joj na najbolji način i izuzetno nam je važno da osjeti da uvijek i u svakom trenutku može računati na našu podršku i pomoć. Siguran sam da će Vesna i iz ovog teškog razdoblja svog života izaći kao pobjednik, kakav je uvijek bila. Bliži nam se Božić, vrijeme darivanja. Volio bih pozvati sve čitatelje Scena.hr da putem Zaklade Ana Rukavina, daruju ono najljepše što mogu, svoju krv, a kroz nju i nadu u ozdravljenje onima kojima je to u ovo vrijeme najveća želja – poručio je Domagoj. Vesni pomaže i glumačka postava mjuzikla Footloosea i Crne kuće.

Foto: Press Scena.hr