fbpx

Emil Tedeschi: Odlazak Cedevite je logičan iskorak za vrijeme koje je pred nama

Ljubljana…

Emil Tedeschi– Ovo je prvi put da se udružuju dva profesionalna kluba iz dviju država, riječ je o novitetu na području Europe, zbog čega smo osobito uzbuđeni. U NBA ligi je uobičajeno da franšize mijenjaju sjedište, pa iako je za Europu danas ovo avangardan potez, mi preseljenje u Ljubljanu i udruživanje s KK Petrol Olimpijom vidimo kao logičan iskorak za vrijeme koje je pred nama. Možemo reći da gradimo na osnovama koje je na ovim prostorima prije više od 40 godina postavio Krešimir Ćosić, koji je uspio biti trener Olimpije iz Ljubljane, a igrati za Zadar. Nama granice ne smetaju, ovo predstavlja neko novo pomicanje uobičajenih pogleda na organizaciju kluba i sretan sam da vodstvo KK Petrol Olimpije dijeli s nama takve poglede i iste vrijednosti – komentirao je predsjednik Uprave KK Cedevita Emil Tedeschi novu fazu u razvoju kluba.
Košarkaški klub Cedevita iz Zagreba i košarkaški klub Petrol Olimpija iz Ljubljane odlučili su udruživanjem u jedinstveni klub – KK Cedevita Olimpija, pokrenuti pan-regionalni košarkaški projekt. Klubovi se udružuju kao ravnopravni partneri, s glavnim sponzorima Atlantic Grupom i Petrolom. Novi će klub imati sjedište u kultnoj ljubljanskoj dvorani Stožice.
– Udruženje dvaju klubova predstavlja puno više nego samo spajanje dvaju imena. To je objedinjavanje dva dobra u jednog najboljeg. To je povezivanje i zajedništvo navijača, sponzora, igrača, trenera, stručnog stožera i svih nas koji sukreiramo oba kluba. Odlučili smo se za udruživanje jer istinski vjerujemo da je jedan najbolji klub bolji nego dva dobra. Jer vjerujemo da sport ruši sve granice – kazao je predsjednik Košarkaškog kluba Petrol Olimpija Tomaž Berločnik.

Foto: Press