fbpx

Davis Cup: Hrvatska u ‘skupini smrti’ sa Španjolskom i Rusijom

Madrid…

Davis Cup: Hrvatska u skupini sa Španjolskom i Rusijom

Davis cup– Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći, i zbog njezine snage, i zbog činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja, iako su oni već napravili neke velike rezultate i zna se koliko su dobri. Sigurno da nas ždrijeb nije pomazio, po renkingu i imenima igrača ovo je bez konkurencije najteža grupa. Vidjet ćemo tko će igrati, ali da će biti atraktivno nema sumnje – riječi su izbornika naše reprezentacije Željka Krajana.
Na finalnom turniru Davis Cupa koji će se igrati u Madridu od 18. do 24. studenog hrvatska će reprezentacija (branitelj naslova) igrati u ‘skupini smrti’ s domaćinom Španjolskom i Rusijom – ishod je to ždrijeba u glavnom u glavnom španjolskom gradu koji definitivno nije bio naklonjen momčadi Željka Krajana. Podsjetimo, Španjolsku će vjerojatno predvoditi drugi tenisač svijeta Rafael Nadal i Roberto Bautista Agut (17.), dok su glavni igrači Rusije Karen Hačanov i Daniil Medvedjev, 11. i 16. na ATP listi.
U četvrtfinale ovog natjecanja plasirat će se prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina te dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Evo sastava svih skupina: A: Francuska, Srbija, Japan; B: Hrvatska, Španjolska, Rusija; C: Argentina, Njemačka, Čile; D: Belgija, Australija, Kolumbija; E: Velika Britanija, Kazahstan, Nizozemska; F: SAD, Italija, Kanada.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez