fbpx

Badnjak i Božić uz TV: Iz Zagrebačke katedrale prijenos mise polnoćke

Religijski program HRT-a za Badnjak i Božić

– Zbog novih epidemioloških mjera, još uvijek se utvrđuje kada će početi misa polnoćka u katedrali. Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije donijet će tu odluku u dogovoru s Civilnim stožerom – naglasila je urednica Programskog odjela Religija HTV-a Antonia Hrvatin Roth.

Badnjak

Najradosniju kršćansku svetkovinu kao i svake godine popratit će Religijski program HRT-a. Na Badnjak božićnu čestitku u sklopu središnjeg večernjeg Dnevnika 2 uputit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Prvi put nakon potresa, kamere HRT-a iz Zagrebačke katedrale prenosit će misu polnoćku na HTV i HRA koju predvodi kardinal Josip Bozanić.
– Sigurni smo da će katedrala vrlo brzo otvoriti vrata. Sigurni smo jednako tako da to neće biti cijela katedrala nego jedan dio zagrebačke prvostolnice, a ovih dana, koji nas dovode Božiću, točno ćemo to znati – rekao je za HRT mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.
– To će biti u sredini katedrale gdje će naši inženjeri staviti podij za oltar i meni je drago da je odlučeno da se počne sa slavljem euharistije u zagrebačkoj prvostolnici. To će biti veliki Božji dar svima nama, cijeloj zagrebačkoj crkvi i Hrvatskoj – rekao je mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale.
– Na svetkovinu Božića, također ostajemo u Zagrebačkoj katedrali odakle ćemo prenositi svečanu misu u prijepodnevnim satima koju će predvoditi kardinal Bozanić. Od 11.55 uključujemo se na HTV1 i HRA 1 u Papin blagoslov Gradu i svijetu – Urbi et orbi iz Vatikana. Komentator prijenosa iz Vatikana bit će generalni tajnik HBK doc.dr.sc. Krunoslav Novak, a urednica Antonia Hrvatin Roth – poručuju s HRT-a.

Foto: Press – HRT