fbpx

Humanitarni koncert za fotografkinju Ines Kotarac: Ne daj se, Ines!

Zagreb…

Ne daj se, Ines– Ines je prije dvije godine osjetila prve znakove da nešto nije u redu s njenim tijelom. Počela je naglo gubiti kilograme, sve se teže kretala, a krenuli su i bolovi. Uslijedili su mjeseci boravka najprije u splitskoj, a zatim i u zagrebačkoj bolnici tijekom kojih su doktori nizom bolnih i neugodnih pretraga nastojali doći do uzroka i odgovora. Nažalost, to se nije dogodilo te je Ines iz bolnice otpuštena tek s listom simptoma za koje su rekli da bi mogli biti znakovi neke nepoznate autoimune bolesti. Liječenje je podrazumijevalo kortikosteroide, lijek koji to zapravo nije jer samo stišava simptome i usput napravi više štete nego koristi. Unatoč bolesti Inesina strast za fotografijom nije jenjavala te je kroz projekt “In and about pain” kroz fotografiju i tekst prenosila iskustva pacijentica, medicinskih sestara i doktorica o boli – poručuju organizatori koncerta Ne daj se, Ines!
Ines Kotarac‘Ne daj se, Ines!’ humanitarni je glazbeno-scenski program čiji je cilj prikupljanje sredstava za prijeko potrebno liječenje fotografkinje Ines Kotarac, koja se već dvije godine bori s još uvijek nedijagnosticiranom autoimunom bolešću. Program se održava u srijedu, 4. travnja 2018. godine, u klubu Močvara s početkom u 20.00 sati. U Močvari će za Ines nastupiti drag kolektiv House of Flamingo, bendovi Žen, Seven Mouldy Figs i Svemir te DJ Ines KotaracSergio.
– Ines u idućih sljedećih nekoliko mjeseci kreće na terapije kod splitske doktorice Katarine Dujmović, voditeljice Centra za prirodno liječenje “Wings”; koja u svojoj praksi radi s biorezonancom, magnetima, kisikom i prirodnim pripravcima. K tome, osim samih tretmana troškovima liječenja pribraja se niz nužnih suplemenata za koloniziranje crijevne flore, soli, cvjetne kapi, vitamini… Radi se o poprilično skupoj terapiji koju Ines, trenutno nesposobna za rad i financiranje vlastitog oporavka, ne može sama podmiriti. Vrijeme predviđeno za liječenje i oporavak je minimalnih šest mjeseci.
Ines KotaracSvojim novinarskim i umjetničkim djelovanjem Ines je utjecala i obogaćivala živote kroz riječi i slike, profesionalno i osobno. Nakon svog fakultetskog obrazovanja pisala je za kulturu u Vjesniku i Vijencu, na internetskim portalima Queer.hr i Voxfeminae.net, te surađivala na nekoliko leksikografskih i terminografskih projekata. Kao fotografkinja javnosti se prvi put predstavila serijom aktova “T kao tijelo” s kojom je napravila malu regionalnu turneju. Njezin projekt “Kapi protiv zaborava (ili u potrazi za izgubljenom domovinom)” zatim je prikazan u 12 gradova od Berlina do Istanbula. Izložbom “Myself” okupila je vlastite portrete i autoaktove; a posljednja izložba “My Queens” (rujan 2017.) rezultat je njenog višegodišnjeg dokumentiranja domaćeg drag queer kolektiva House of Flamingo.
‘Ne daj se, Ines!’ humanitarni je program koji zajedničkim snagama organiziraju prijateljice i prijatelji, poznanici i podržavatelji fotografkinje Ines Kotarac. Donacija za program iznosi 40 kuna, a sav prikupljeni iznos odlazi u svrhe Inesinog liječenja i što bržeg oporavka. Ulaznice će se moći preuzeti na dan programa na ulazu u Klub Močvara – pozivaju organizatori.

Foto: Press – Ines Kotarac