fbpx

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika RH

Pantovčak…

Zoran MilanovićInauguracija je na Pantovčaku započela izvođenjem hrvatske himne koju je otpjevala Josipa Lisac uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića, a Zoran Milanović je svečanu prisegu položio pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem.
– Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar: držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost države Hrvatske. Tako mi Bog pomogao – riječi su prisege koje je izgovorio predsjednik Zoran Milanović.
Zoran Milanović je peti predsjednik Republike, a na tu dužnost je izabran 5. siječnja 2020. godine nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora većinom glasova pobijedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.
– Naša Republika treba svakog čovjeka i svaki čovjek u Hrvatskoj mora dobiti priliku da pronađe svoj put i svoje mjesto, da dostojanstveno živi od svog poštenog rada. Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući. Hvala vam. Živjeli, živjela Republika Hrvatska! – zaključio je Zoran Milanović svoj govor.

Foto: Screenshot društvene mreže – Zoran Milanović