fbpx

14. vRIsak počinje danas!

vRIsak – riječki sajam knjiga i festival autora od 12. do 19. rujna

Riječki sajam knjiga i festival autora vRIsak i ove godine Rijeku na tjedan dana pretvara u centar književnog života uz preko 40 programa posvećenih najznačajnijim stranim i domaćim književnicima.

vRIsak

Na svečanom otvorenju Vriska, 12. rujna u 19.30 sati u Perivoju Guvernerove palače – Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka saznat ćemo ovogodišnjeg dobitnika ili dobitnicu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Nagrada se dodjeljuje već sedamnaesti put i dosad su je dobili brojni poznati pisci iz Hrvatske i regije, ali i autori koje je upravo ova nagrada afirmirala na književnoj sceni.

Četrnaesto izdanje donosi više od četrdeset programa uživo, koji će se u popodnevnim i večernjim satima održavati u zgradi Exportdrva. U ponedjeljak, 13. rujna, o zbirci „Stablo pjesama” razgovarati ćemo s Abdellatifom Laâbijem, frankofonim glasom marokanske poezije i jednim od najvećih živućih pjesnika.

Svoje će nove knjige predstaviti i brojni književnici i književnice iz regije: Vladimir Arsenić, Semezdin Mehemedinović, Aleksandar Prokopiev, Ognjen Spahić, Mile Stojić, Damir Uzunović i Dragan Velikić, a uz njih Vrisak će obogatiti i brojni domaći autori i autorice: Ivana Bodrožić, Zoran Ferić, Drago Glamuzina, Željka Horvat Čeč, Mladen Blažević, Ivica Đikić, Tatjana Gromača, Dubravko Ivaniš – Ripper, Marinko Koščec, Rajko Grlić, Andrijana Kos Lajtman, Davor Mandić, Lukas Nola, Marko Pogačar, Borivoj Radaković, Damir Radić, Vedrana Rudan, Roman Simić, Velid Đekić, Frida Šarar, Marko Tomaš i Zoran Žmirić.

Prodajni punktovi od 1 do 24. rujna: Exportdrvo, Knjižara V.B.Z.-a na Korzu, Knjižara V.B.Z.-a Krešimirova 28, Jadranski trg i Bazarigov prolaz.

Knjige snižene od 20 do 80 %

Sajamski dio Vrisaka ponovno okuplja sve relevantne hrvatske izdavače, koji će nam se predstaviti novitetima, ali i starijim naslovima i klasicima, koje ćete moći nabaviti na sniženju do 80 posto! U sajamskom dijelu sudjeluju: V.B.Z., Naša djeca, Fraktura, Znanje, Mozaik knjiga, Planetopija, Profil, Fokus komunikacije, Felix libar, Leo Commerce, Meandar, Naklada Jesenski Turk, Veble, Sandorf, Stilus knjiga, Naklada Ljevak i mnogi drugi.

Vrisak će i ove godine predstaviti kvalitetnu, hrabru i suvremenu književnost, književnost koja izlazi iz zone komfora, nasmijava nas, potiče na razmišljanje, s čijim likovima tugujemo, veselimo se, svađamo, mirimo i rastemo.

Vidimo se na Vrisku! – poručuju organizatori.

Organizatori podsjećaju da će se tijekom svih festivalskih događanja pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Foto: Press – vRIsak