fbpx

Antonija Mišura, Dario i Korana za studij energetike!

Šibenik…

Poznati Šibenčani podigli palac za studij energetike

Antonija Mišura– Mislim da je ovaj studij odlična prilika kako za Šibenik tako i za mlade. Grad koji nema sveučilišni studij i ne pruža priliku mladim ljudima za ostvarivanje visokog obrazovanja u mjestu prebivališta zapravo niti ne može ozbiljno pričati o razvoju. Ovo će zato biti jedan pozitivan razvojni okidač koji će Šibenik sigurno znati koristiti – rekla je Antonija Mišura.
Preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, koji u rujnu otvara u Šibeniku, ovih je dana dobio poznate protagoniste. Projekt osnivanja prvog sveučilišnog studija u Šibeniku podržali su trofejni košarkaši podrijetlom iz Šibenika – Antonija Mišura, Dario Šarić i Korana Longin. Svi oni, osim deklarativno, projekt su podržali objavivši fotografije na društvenim mrežama na kojima podižu prst u znak podrške šibenskom studiju. Mladi i perspektivni Dario Šarić, najuspješniji europski košarkaš mlađe generacije koji trenutno igra za turski Efes Pilsen, iz Istanbula je poslao podršku projektu. Kazao je kako podržava svaki projekt i pozitivnu inicijativu za razvoj Šibenika.
Dario Šarić– Drago mi je što se jedan tako perspektivan projekt pokreće upravo u Šibeniku. Nisam ekspert u tom području, ali koliko sam upoznat, vjerujem da ide u dobrom smjeru i da će pokretanje studija energetike svakako doprinijeti daljnjem razvitku Šibenika. Studenti i obrazovani mladi kadar je svakako nešto što Šibeniku treba – rekao je Dario Šarić.
Projekt studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora podržala je i Korana Longin, bivša trofejna košarkašica i članica hrvatske košarkaške reprezentacije, također podrijetlom iz Šibenika.
– Mislim da studij energetike otvara vrata, mogućnosti i perspektivu za sve buduće studente, kako šibensko-kninske, tako i ostalih županija diljem Hrvatske te im omogućava uspješno profiliranje i smjer u njihovom budućem životu – zaključila je Longin.
Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji u rujnu prima prve student politehnički je studij nastao kao programska izvedenica specijalnosti zagrebačkih Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon završenog trogodišnjeg studija studenti mogu očekivati da će dobiti sva potrebna znanja iz mjera energetske učinkovitosti kao i znanja iz tehnologija iskorištavanja obnovljivih energetskih izvora.

Foto: Press