fbpx

Lino Červar: Još nas čeka puno stepenica

Split…

Izostanak Duvnjaka nas je emotivno držao u utakmici i dali smo sve od sebe, kaže Lino Červar

Lino Červar– Treba čestitati reprezentaciji Islanda koji je odlično igrao u prvom poluvremenu, pogotovo 6-0 obranu. Zaslužili smo pobjedu jer smo u drugom dijelu utakmice sjajno igrali i obranu i napad. Imali smo odličnih rješenja u napadu. Izostanak Duvnjaka nas je emotivno držao u utakmici i dali smo sve od sebe. Drago mi je za Buntića i Mamića, ali uvijek ističem da je cijela reprezentacija zaslužna za rezultat. Ovo je tek druga utakmica i još nas čeka puno stepenica – rekao je izbornik reprezentacije Lino Červar.
U drugom kolu skupine A u splitskoj Spaladium Areni Hrvatska je došla do svoje druge pobjede na Europskom prvenstvu. S 11000 navijača hrvatski rukometaši proslavili su pobjedu nad Islandom i osigurali plasman u drugi krug natjecanja koji će se igrati u Zagrebu. Iako su na poluvremenu imali samo pogodak prednosti (14:13), u nastavku su u potpunosti slomili otpor Islanda i slavili s 29:22. Prvo ime susreta bio je sjajni Luka Cindrić koji je postigao sedam pogodaka, dok je pet dodao Manuel Štrlek. Ivan Stevanović je na vratima skupio sedam obrana. Kod Islanda se istaknuo Aron Palmarsson s pet pogodaka.
– Zadovoljni smo. Igrali smo dobro u drugom dijelu utakmica. Obrana nam se napokon učvrstila i to je dalo krila napadu koji je efikasno sve rješavao. Čestitam svojim suigračima na odličnoj igri – zaključio je Ivan Stevanović koji je podigao splitsku publiku na noge svojim obranama.
Treću i posljednju utakmicu skupine A Hrvatska igra u utorak, 16. siječnja, u 20.30 sati protiv Švedske.

Foto: Press