Pobjede i porazi hrvatskih vodenih junaka
By redakcija On 16 kol., 2013 At 11:35 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments
Vaterpolo reprezentacija

Andro Bušlje

Naša najtrofejnija reprezentativna momčad – vaterpolo reprezentacija na zasluženom je odmoru. Nakon osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Turskoj, te brončane medalje na FINA Svjetskom prvenstvu u Barceloni vaterpolo reprezentativci otkrivaju kako slave pobjede te kako se nose s porazima, kako ponovno pronalaze snagu i osvajaju medalje. Svaki od njih ima neke svoje rituale prije samih utakmica ali i način slavlja.

Josip Pavić

Josip Pavić

– Prije samih utakmica u momčadi vlada velika koncentracija i misli su nam usmjerene na ono najvažnije – pobjedu. Prije samog početka utakmice skupimo se u krug blizu gola i zajedno prođemo posljednje upute. Nakon toga zajedno uzviknemo Hrvatska, a svatko od nas ima neki vlastiti ritual ili način na koji se opušta i priprema za utakmicu. Ja osobno volim popiti kavu i pogledati film u slobodnim trenucima prije utakmice. Prije sam imao rituale no odustao sam od toga. Slavim one najvažnije pobjede,  a poraze liječim jakim treningom kojim iz sebe izbacim svu negativnu energiju – rekao je kapetan Josip Pavić.

Nikša Dobud i Sandro Sukno

Nikša Dobud i Sandro Sukno

– Porazi su ona teška strana sporta, tu je potrebno pronaći snage i nastaviti dalje, ponekad već i za nekoliko sati kao da se ništa nije dogovdilo. Prolazak kroz takva stanja nam često kasnije pomaže u životu kada se pojave problemi i kada se lakše nosimo i s njima. Od najranijih kategorija do nas seniora igrači se čeličaju i naviknu i na poraze, no nije uvijek lako. Snaga ove reprezentacije je upravo u tome da smo najjači u najtežim trenucima i da se vrlo brzo dignemo te nastavljamo borbu kao da se dan ranije nije ništa dogodilo – izjavio je Sandro Sukno.

Hrvatski se vaterpolisti kao i svi drugi sportaši često, iz dana u dan, na natjecanjima susreću s velikom količinom sretne ili tužne energije.

Nikša Dobud i Paulo Obradović

Nikša Dobud i Paulo Obradović

– Prije utakmica najčešće se opuštam uz glazbu. Stavljam slušalice i odlazim u svijet vlastitih misli, a razmišljam o mnogim stvarima no uvijek misli završe na onom što me čeka za nekoliko sati – utakmici. Svaku pobjedu slavim na neki svoj način, svaka je drugačija ali i posebno draga. Često svi zajedno izađemo i proslavimo uz glazbu i dobar provod – izjavio je reprezentativac Paulo Obradović.

Neki od reprezentativaca sa sobom na putovanja nose poneku amajliju poput Nikše Dobuda koji ima sretnog praščića, mnogi se prije utakmice prekriže, a neki pogledom na tribini potraže lica članova obitelji. Svim reprezentativcima posebno je drago i daje ima dodatnu snagu navijanje naših navijača, koji često na dalekim putovanjima nisu u velikom broju, ali sigurni smo da će se i to uskoro promjeniti.

Foto: Ivo Biočina

comment closed