fbpx

GNK Dinamo: S ponosom predstavljamo retro kolekciju!

Replike retro dresova GNK Dinamo

GNK Dinamo pokreće kampanju u kojoj će kreirati i predstaviti replike retro dresova koji, bilo u estetskom smislu ili samoj važnosti u konkretnom trenutku, imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

GNK Dinamo

U sljedećih godinu i pol dana GNK Dinamo će predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna.

GNK Dinamo

Kampanja naziva DINAMO CLASSICS kreće u ponedjeljak 26. travnja na 110. rođendan kluba uz zanimljiv dres iz 1911. godine. Retro kolekcija bit će predstavljena u periodu proljeće, ljeto i zima 2021. godine te proljeće i ljeto 2022. godine.

Svaki će dres iz kolekcije biti identična replika najvažnijih i najljepših dresova iz bogate Dinamove povijesti. Redoslijed dresova u nastavku serije te nakon pet navedenih klupskih serija određivali bi navijači glasovanjem između nekoliko ponuđenih kombinacija.

Retro seriju Dinamo simbolički otvara na 110. obljetnicu kluba s dizajnom koji se veže uz same (pra)početke i prvi izlazak na teren još u ”drevno” doba kad je purgerski klub oduševljavao nogometne kibice pod nazivom Gradjanski. Cijena dresa ”Dinamo retro 1911” bit će 399 kuna.

Dinamovi prvotimci na jedan su dan osjetili dašak tog doba i samih početaka kluba. Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, napadač Bruno Petković i stoper Joško Gvardiol nakratko su otputovali u 1911. godinu te su zasjali u prvom dresu kluba. Igrači Dinama zasigurno bi u ovom izdanju zasjali i na naslovnicama tadašnjih novina kao prave nogometne zvijezde.

Foto: Press – Marko Todorov/CROPIX