fbpx

Video: Maksim Mrvica ugostio prvaka baleta Polunina

U Aziji…

Maksim Mrvica

Maksim MrvicaProslavljeni hrvatski pijanist Maksim Mrvica nakon još jedne iznimno uspješne i rasprodane turneje po Kini, vrhunac je priredio spektakularnim koncertom u jednoj od najvećih i najprestižnijih dvorana u Aziji – Mercedes Benz Areni u Šangaju.
Posebno iznenađenje večeri dogodilo se kada je na izvedbi istaknute kompozicije “Nutcracker Fantasy” s temom iz popularnog baleta Čajkovskog ‘Orašar’ – nastupio poznati svjetski baletni plesač Sergei Polunin koji je u 21 godini postao najmlađi prvak u povijesti britanskog kraljevskog baleta. Polunin je široj publici poznat iz video uratka režisera Davida LaChapellea za Hozierov “Take me to Church” kojeg je do sada na You Tubeu vidjelo više od 30 milijuna ljudi.
Magična atmosfera prepune arene još je jednom potvrdila koliko Maksim Mrvica ima obožavatelja na dalekom istoku, a jedinstvena izvedba ovih dvaju karizmatičnih izvođača dokazuje da klavir i balet zajedno imaju mjesto i na velikim pozornicama.
Maksima i ove godine čeka vrlo uzbudljiva koncertna sezona, već u ožujku kreće na svjetsku turneju s više od 50 koncerata u Aziji, Americi i Europi na kojoj će promovirati novi album “The Collection”.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ddfYea3OUDU[/embedyt]