fbpx

Lana Gojak u predstavi ‘Virginia Woolf’ u INK Pula!

Gradsko kazalište…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Virginia Woolf, Lana GojakPovodom Svjetskog dana kazališta na programu INK Gradskog kazališta Pula je repriza predstave ‘Virginia Woolf‘ u režiji Damira Zlatara Freya, prema drami ‘Tko se boji Virginije Woolf?’ Edwarda Albeea u prijevodu Gordane Popović-Vujičić. Predstava će biti uprizorena danas 26. ožujka i sutra 27. ožujka na Svjetski dan kazališta u 20,00 sati.
Radnja predstave:
Martha i George, sredovječni bračni par u sitne sate, po završetku fakultetske zabave ugošćuju mladi bračni par, Nicka i Honey. Noć u kojoj se pod izlikom viška alkohola  ruše ograde društvenih pravila, onih koje malograđanskom sigurnošću garantiraju takozvani uspjeh, Albee nemilosrdno prokazuje i pokazuje naličje ove naše civilizacije. Njegova se suvremenost ogleda i u tome što bez straha i vrlo nedvosmisleno najavljuje prodornu, agresivnu, na sve spremnu ‘novu’ generaciju koja promovira zamisao da je uspjeh mjerljiv isključivo kriterijima koje sa sobom donosi liberalni kapitalizam. Ipak, ovaj pisac  nam stiže s vjerom u mogućnost individualnog bijega od društvenih konvencija, sugerirajući nam da se još uvijek možemo izboriti za mogućnost izbora; za pravo na vlastitu zbunjenost i šutnju unutar civilizacije koja inzistira na komunikaciji što sve više nalikuje na buku; u pravu na postavljanje  pitanja u svijetu koji takva pitanja izvrgava ruglu; u pravu na romantizam i melodramu u svijetu koji se srami emocije.
U glavnim ulogama nastupiti će Nela Kocsis, Aleksandar Bogdanović, Duško Modrinić i Lana Gojak. U prvoj podjeli predstave ulogu Honey igrala je Helena Minić Matanić. Svojevrsna je to premijera predstave, s promijenjenom glumačkom podjelom.

Foto: Press