fbpx

Dalibor Matanić: Predstava će doći do srca gledatelja!

Thelma&Louise…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dalibor Matanić– Motiviran originalnim scenarijem Callie Khouri iz 1991. Namjera mi je napraviti predstavu koja progovara o problemima koji su krajnje univerzalni i ne tiču se samo američkog kontinenta, štoviše iznimno točno ukazuju na neke rudimente negativnog  ljudskog djelovanja u našoj regiji. Teško prihvaćanje nezaustavljive tranzicije moderne žene od patrijarhata prema ženskoj emancipaciji, individualnosti i općenito analiza ljudske slobode u današnje doba, garancija su ukazivanja na željenu problematiku i kvalitetnu komunikaciju s pulskom kazališnom publikom. Namjera mi je također aktivnije uvesti publiku u samu predstavu ne bi li se što sugestivnije prikazala i osjetila tragedija dviju hrabrih žena koje su podigle glavu i odlučile napokon živjeti život punim plućima – rekao je o predstavi Dalibor Matanić.
Predstava Thelma&Louise Dalibora Matanića nakon nagrade Gran prix Zlatni lav osvojene na Međunarodnom festivalu komornog teatra ‘Zlatni lav’ Umag, a uoči sudjelovanja na Festivalu ‘Prolog’ Sisak, ponovno na daskama INK 17. i 18. listopada u 20,00 sati.
– Uz nositeljice glavnih uloga, Helenu Minić (Thelma) i Lanu Gojak (Louise), pojavit će se i nekoliko sporednih uloga, pretežno muškog svijeta koji je djelomično potpora, a u većini slučajeva prepreka njihovoj slobodi. U današnjem svijetu jako je upitan pojam ljudske slobode i životi koji se pokušavaju izmaknuti osjećaju da ste samo jedan sitni kotačić u velikoj mašini, siguran sam da će predstava Thelma&Louise na krilima filmske uspješnice doći do srca svih Puležana, a i šire hrvatske i regionalne publike i postati jedna adrenalinska, istovremeno i iznimno emotivna kazališna uspješnica – zaključuje redatelj Dalibor Matanić.

Tekst, dramaturgija i režija: Dalibor Matanić
Igraju: Helena Minić, Lana Gojak, Senka Bulić, Rade Radolović, Janko Popović Volarić
Foto: Saša Miljević