fbpx

Ja BiH Festival: 5 dana Zagreba u Sarajevu!

Sarajevo…

Ja BiH– S obzirom na cjelokupnu situaciju i elementarne nepogode koje su pogodile cijelu regiju odlučili smo i mi ispred Ja BIH Festivala organizirati pomoć te dio sredstava od programa donirati u humanitarne svrhe. Vjerujem da će unatoč svim lošim vijestima i stvarima koje se dešavaju posljednje vrijeme, Ja BiH… Festival donijeti malo radosti i pozitivnih vibracija u ovim teškim vremenima. Zato pozivam sve da nam se pridruže jer imamo uistinu bogat program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe što će sigurni smo zadovoljiti i one najzahtjevnije – rekao je kreativni direktor Ja BiH…Festivala Ivica Propadalo.
Simboličnog naziva, ‘5 dana Zagreba u Sarajevu’ od 2. do 6. lipnja 2014. godine u bosanskoj prijestolnici održat će se jubilarno peto izdanje zanimljivog Ja BiH… Festivala. Kao i prethodni, i ovogodišnje izdanje Ja BiH… Festivala ponuditi će i predstaviti bogat program s izrazito zanimljivim gostima te velikim glumačkim i glazbenim zvijezdama. Svečano otvaranje Festivala održati će se 2. lipnja 2014. s početkom u 19:00 sati u Kinu Meeting Point. Povodom otvorenja bit će predstavljena i izložba slikara Vatroslava Kuliša Portreti Darka Glavana dok je za 19,30 sati predviđena projekcija Hrvatskog filma ‘Kauboji’ iz 2013. godine.
Za vrijeme festivala, publika će moći uživati u bogatom filmskom programu: ‘MajstoriDalibora Matanića, ‘Gangster te voli’ Nebojše Slijepčevića, ‘Svećenikova djeca‘ Vinka Brešana, ‘Visoka modna napetost’ Filipa Šovagovića.
Ljubitelji knjige imat će priliku sudjelovati na promociji novog književnog djela Mani Gotovac kao i u predstavi ‘Pričaj mi o Gorkom’ s Juditom Franković, Hanom Hegedušić i Robertom Plemićem u glavnim ulogama. Bogat je i glazbeni program: ‘Glumice pjevaju’ Jasna Bilušić ‘ Ivana Rushaidat, Teška industrija ‘ bend Karne.
Predviđena je i humanitarna akcija za pomoć djeci Sarajeva kad će gosti festivala posjetiti SOS Dječje selo Sarajevo te sudjelovati u predstavi Crvenih noseva, Klaunovi doktora koji već nekoliko godina svojim točkama razveseljavaju i unose dozu radosti kod djece diljem Hrvatske i regije.

Foto: Press