fbpx

Gostovanjem Milane Vlaović i Aleksandre Dojčinović završio Ja Bih festival

Ja Bih festivalOvog vikenda završio je Ja Bih festival u Sarajevu čiji je cilj promocija i kulturna razmjena između Sarajeva i Zagreba. Sarajevske gošće bila su Milana Vlaović, književnica, novinarka i kolumnistica te najpoznatija hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Spisteljica Milana Vlaović predstavila je svoju posljednju knjigu ‘Rašeljka i druge žene’, a radi se zapravo o zbirci priča koje se pripovijedaju iz ugla bivše supruge nogometaša. Knjigu je napisala kao odgovor na proživljene trenutke tog svijeta za koji kaže da i nije tako sjajan i bajkovit kako to danas mediji predstavljaju i uvažavaju.
 Naglasak sarajevskog razgovora bio  je naravno na nogometu i njegovom naličju i kroz prizmu kako ga je Milana Vlaović doživjela dok je živjela skupa sa bivšim suprugom.

Aleksandra Dojcinovic i Magacin Kabare

Povodom zatvaranja festivala održano je i modno druženje kojim su predstavljene kreacije Aleksandre Dojčinović, miljenice hrvatske modne publike koja je u samo je nekoliko godina postala nezaobilazno dizajnersko ime na domaćoj modnoj sceni.
Kroz druženje sa gostima i uz zvuke jazza u izvedbi Jazz trija Šukalo, Hadžić, Sirbubalo, Aleksandra je predstavila svoje modele performansom glumica Magacin Kabarea, Zana Marjanović, Mone Muratović, Sanele Krsmanović, Maje Zećo i Ene Kurtalić.