fbpx

Ne propustite: Abu Bakr al-Bagdadi, kalif terora

Zagreb…

U sklopu serijala Mijenjamo svijet: Abu Bakr al-Bagdadi, kalif terora

Abu Bakr al-BagdadiHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 6. studenog na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u sklopu serijala Mijenjamo svijet, u terminu od 21:05 sati, emitirati dokumentarni film Abu Bakr al-Bagdadi, kalif terora. Zanimljivo je da je HRT taj dokumentarni film uspio nabaviti samo nekoliko dana nakon što je zloglasni, najtraženiji svjetski terorist skončao u potjeri američkih snaga u Siriji.
Abu Bakr al-BagdadiFilm Abu Bakr al-Bagdadi, kalif terora pokušava dati odgovor na pitanje zašto je potencijalni odvjetnik koji je nedavno skončao u američkoj potjeri u Siriji postao državni neprijatelj broj jedan?
Ekipa kreće u potragu za korijenima Abu Bakra al-Bagdadija i razgovara s ljudima koji su ga poznavali, među kojima je njegova bivša žena Saja, majka njegove kćeri, te šurjakinja koja je trenutačno na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja izvođenja samoubilačkog napada.
Ekskluzivne nove fotografije i dokumenti bacaju novo svjetlo na Al-Bagdadija, a ekipa filma razgovarala je i s pripadnicima elitne iračke postrojbe kojoj je bio zadatak uhvatiti ga.
Film je sniman u Iraku, Libanonu i Jordanu, a za HRT ga je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press