fbpx

„Idemo Hrvatska“- slušajte uz utakmicu 23. studenog

„Idemo Hrvatska“- uoči prve reprezentacijske utakmice

Uoči prve utakmice Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, glazbeni producent Ivan “ZETZ” Zečić objavio je navijačku pjesmu “Idemo Hrvatska”.

Ideja da snimi navijačku pjesmu, nastala je sasvim slučajno pa je ZETZ odlučio okupiti još neka poznata glazbena imena i snimiti pjesmu koja će hrvatsku reprezentaciju pratiti na nogometnom natjecanju.

Tako su Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić i Igor Delač udružili snage i nastala je pjesma „Idemo Hrvatska“. Iako tehnički vrlo zahtjevan zadatak, vokalne dionice su se, kao lopta na terenu, izmjenjivale brzo i timski rad je iznjedrio odličnu navijačku pjesmu.

Za pjesmu „Idemo Hrvatska“ snimljen je spot u kojem je Hrvatska prikazana od svog sjevera do juga, kao i kadrovi iz prijašnjih utakmica naše reprezentacije i snimke s dočeka kada su se Vatreni 2018. godine kući vratili kao viceprvaci.

– Iskreno, ni na kraj pameti nam nije bila ideja da snimimo navijačku pjesmu. „Otkrili” smo je sasvim slučajno preslušavajući demo snimke koje smo snimali sa ženskim vokalom. Jedna pjesma je, iako drugačije tematike, u sebi sadržavala stih „nek gore srca vatrena“ i već u startu imala odličnu energiju i poletan refren. Shvatili smo da bi se od te demo verzije mogla napraviti odlična navijačka pjesma – izjavio je ZETZ.

– U glavi sam, uz glasove Igora Delača i Ivana Penezića čuo i glasove Pere Galića, Giuliana i Maria Rotha, koji savršeno odgovaraju takvom tipu pjesme. Svi su oduševljeno prihvatili poziv, što nam je bio kompliment. Ujedno, to je bio i iznenađujuće dobar znak. Rijetko se dogodi da baš svi izvođači kažu da im je neka pjesma odlična. Također, sama koncepcija pjesme metaforički podsjeća na igru reprezentacije – nadodao je ZETZ

Priznao je da su se iznenadili koliko to sve lijepo i skladno zvuči kad su završili. Najviše zasluga, ipak, daju “pjevačkoj reprezentaciji” koja je odradila sjajan posao.

– Od prvog takta, pjesma puca od energije i zrači pozitivom. Jedva čekamo da krene put radijskog etera i dođe do brojnih slušatelja širom Hrvatske. Vjerujemo u ovu pjesmu samo iz jednog razloga: Svi koji su je do sada čuli imali su samo riječi hvale. Uglavnom su komentirali kako bi pjesma mogla postati nezaobilazni dio navijanja i proslava uspjeha naših sportaša. Osobno nikad ne volim imati visoka očekivanja, no ovakvi komentari daju nam pravo da se nadamo najboljem – zaključio je ZETZ na kraju

Autori glazbe i teksta su ZETZ (Ivan Zečić) i njegov otac Miroslav Zečić, koji zajedno tvore autorsko-producentski tim Hit Factory. Za aranžman i glazbenu produkciju zaslužan je ZETZ.

Pjesmu u suradnji objavljuju diskografi Croatia Records i Menart.

Foto: Press – Menart