fbpx

Anita Schmidt: Köln je fenomenalno iskustvo!

Za portal Scena.hr…

Glumica priča o predstavi ‘Crni kruh’, a prisjetila se i prvih koraka na kazališnim daskama

Anita Schmidt– U Theateru TKO radili smo praizvedbu drame ‘Crni kruh‘ koju je napisao moj suprug Davor Špišić. Divno je bilo stvarati pod vodstvom redateljice Nade Kokotović i igrati sa sjajnim partnerima Neđom Osmanom i Anne Simmering. Posebna odgovornost i izazov bilo je igrati na njemačkom jeziku te od partnera upoznavati i upijati posve drukčiju – njemačku školu glume. Osjećam se sretnom i blagoslovljenom. Köln je fenomenalno iskustvo – ispričala je Anita Schmidt za portal Scena.hr.

“Osjećaj je bio poput mog novog rođenja”

Glumica je u Kölnu zbog predstave bila tri mjeseca. Anita kaže kako je glumački poziv upisan u njezin DNK.
– Od malih nogu sam voljela zabavljati ljude. Kako sam se od djetinjstva bavila i glazbom, završila sam srednju muzičku Anita Schmidtškolu – odsjek klavira, pa je nekako upis na Akademiju dramskih umjetnosti bio i prirodan nastavak mojih umjetničkih želja – otkrila je Anita. Prve korake na kazališnim daskama glumica je napravila s 19 godina.
– U Shakespeareovom ‘Macbethu’ sam igrala sam jednu od tri vještice. Osim otkrića scene, dodatno me fascinirala šminka. Bile smo sve tri jako seksi, izrazito našminkane i u crnoj koži. Baš super! Osjećaj je bio poput mog novog rođenja. Zanimljivo je da sam se kasnije, kao iskusna glumica, vratila ovom Shakespeareovom komadu, igrajući opaku Lady Macbeth. Dakle, avanzirala sam i opisala puni krug prokletstva – uz osmijeh se prisjetila glumica HNK Osijek. Kaže kako se jednako posveti ulogama u serijama i ulogama u kazalištu. No ipak, ako mora birati, malo više je zaljubljena u kazalište.
– Jer tek na sceni totalno osjetiš publiku koja te prihvati ili ne. Anita SchmidtI taj magični trenutak je neponovljiv – naglasila je Anita.

“Davor je moja ljubav, moja podrška i najbolji prijatelj”

Glumica nam je otkrila tko joj je u životu najveća podrška.

– Moj suprug Davor u kojeg sam i nakon 28 godina braka svakim danom sve više zaljubljena. On je moja ljubav, moja podrška i moj najbolji prijatelj – romantično je naglasila Anita.

Foto: Anita Schmidt priv. album, Press arhiva