Proslavimo Dan grada Zagreba zajedno!
By redakcija On 27 svi., 2014 At 10:43 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Poziv..

U petak, 30. svibnja na Trgu kralja Tomislava (iza Umjetničkog paviljona) s početkom u 20.30 sati gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i Zagrebačka filharmonija pozivaju sve građane i građanke da proslave Dan Grada.
Dan grada ZagrebaNakon prošlogodišnje impresivne proslave Dana Grada s Zagrebačkom filharmonijom u prekrasnom ambijentu novoizgrađenih zagrebačkih fontana, gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine dao građanima i građankama razlog da budu ponosni na grad u kojem žive.
Mora se priznati da je u Zagrebu uistinu mnogo učinjeno u  aktualizaciji gradskih prostora, unoseći u njih istinski duh metropole različitim kulturno-zabavnim sadržajima. Na inicijativu gradonačelnika, ovogodišnji Dan Grada Zagreba proslavit ćemo na popularnom Tomislavcu.
Zagreb slavi i svoju prvu godinu otkako je postao 28. europska metropola. No, i prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju kada je to službeno postao, Zagreb je, po uzoru na ostale europske metropole, svoj dan uvijek dostojno obilježavao. Tako će biti i ove godine. U petak, 30. svibnja, na Trgu kralja Tomislava, iza Umjetničkog Paviljona, već od 19.30 sati moći ćete pogledati izložbu ugledne slikarice Naste Rojc, a od 20 sati prisustvovati otvorenju izložbe fotografija priznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana.
U 20.30 sati Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića održat će svečani koncert pod modrim zagrebačkim nebom za sve Zagrepčanke, Zagrepčane, one koji se tako osjećaju, ali i za sve slučajne i namjerne prolaznike željne prekrasne glazbe našeg najvećeg orkestra.
Sopranistica Martina Zadro, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenor Amir Saračević,  bas Ivan Šarić, a sve uz pratnju Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvest će djela velikana klasične glazbe – P.I.Čajkovskog, G.Verdija, L. van Beethovena, Blagoja Berse… Koncertna večer završit će veličanstvenom  Odom radosti, kojom ćemo i simbolično obilježiti (svijetlu) europsku budućnost grada Zagreba.
Ulaz na koncert je slobodan, kao i na sva ostala događanja na Tomislavcu. Ipak, koncert Zagrebačke filharmonije poprimit će i humanitarni karakter; naime, svi prisutni moći će pozivom na broj 060 9011 dati svoj doprinos potrebitim ljudima u poplavljenim područjima i pokazati otvoreno srce Zagreba koje, u ovim teškim trenucima, kuca za njih.

Foto: Press

comment closed