fbpx

Glumci Žar ptica posjetili djecu u Petrinji

Srce koje spaja u Petrinji – GK Žar ptica

S predstavom Pustolovine baruna Münchhausena i donacijom zagrebačke tvrtke Lagermax, Gradsko kazalište Žar ptica posjetilo je djecu u OŠ Dragutina Tadijanovića.

ptica

Gradsko kazalište tako nastavlja svoju humanitarnu inicijativu Srce koje spaja, započetu prije godinu dana, kojom su djeci Banovine prenosili poruke podrške i prijateljstva i male darove djece iz Zagreba.

ptica

Glumci kazališta su s predstavama Ako kažeš gotov si!, Ti i ja mali medo, Princeza na zrnu graška… posjetili su djecu Gline, Jabukovca i Hrvatske Kostajnice.

Nešto više od godinu dana prošlo je od razornog potresa, no nažalost ne može se reći da se život vratio u normalu i da svako dijete ponovo ima svoj dom.

– Kazalište Žar ptica zato im i dalje želi pokazati da smo uz njih, onoliko koliko možemo. Sa srcem punim ljubavi danas smo došli u posjet djeci OŠ Dragutina Tadijanovića, gdje je naš glumac Marko Hergešić izveo predstavu Pustolovine baruna Münchhausena.

Sretni smo da se u današnju akciju, donacijom didaktičkog materijala za učenike Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, uključila i tvrtka Lagermax Aed Croatia – istaknula je Milanka Čolović, koja je i pokrenula ovu inicijativu kazališta.

Foto: Press – Gradsko kazalište Žar ptica