fbpx

HTS: Višestruka obećanja Grada Zagreba o zasnivanju Teniske akademije su iznevjerena

Zagreb…

Rezultati sjajni, uvjeti neprimjereni, poručuju iz HTS-a

HTS– Rezultati koje su hrvatski tenisači i tenisačice postigli na nedavno završenom turniru u Wimbledonu su sjajni, te još jednom potvrđuju da je hrvatski tenis u samom svjetskom vrhu. Da bi se tim putem nastavilo i u godinama koje dolaze neophodno je mladim igračima osigurati primjerene uvjete za trening. Nažalost događa se upravo suprotno i prijeti onemogućavanje osiguranja mladim reprezentativcima stalnog mjesta za treniranje. Zagrebački velesajam, kao dio Holdinga Grada Zagreba, poduzima mjere kako bi onemogućio rad NTC-a na Zagrebačkom velesajmu, a višestruka obećanja Grada Zagreba da će omogućiti HTS-u zasnivanje Teniske akademije na Teniskom centru Maksimir su iznevjerena – piše u priopćenju s press konferencije za medije Hrvatski teniski savez.
Danas je u Zagrebu održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici Hrvatskog teniskog saveza upoznali sve nazočne sa postignutim rezultatima, ali i problemima s kojima se savez susreće u radu.
– Rezultati u Wimbledonu su bili impresivni. Ulazak Marina Čilića u finale pojedinačne konkurencije svakako je najbolje ostvarenje, ali u drugom tjednu turnira imali smo osmero natjecatelja, što je uspjeh kakvim bi se pohvalile i najveće teniske nacije. Bolje rečeno najbogatije, koje ulažu daleko više od nas. U muškim parovima imali smo Matu Pavića u finalu, te Franka Škugora i Nikolu Mektića u polufinalu, a kod tenisačica su Ana Konjuh i Petra Martić stigle do četvrtog kola. Za sve nas ovo je bio sjajan Wimbledon – rekao je izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.
Među uspješnim sudionicima Wimbledona bio je i Nikola Mektić, koji je s Frankom Škugorom došao do polufinala. Nakon pet napetih setova zaustavili su ih Mate Pavić i Oliver Marach, no tijekom sjajnih desetak dana pokazali su da pobjeda nad španjolskim parom Feliciano Lopez, Marc Lopez početkom godine u Osijeku nije bila slučajna.
– Igrali smo stvarno dobro i nijanse su odlučile o ulasku u finale, jer smo imali break prednosti u petom setu. Uživao sam u Wimbledonu – rekao je Mektić, koji je ovog tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri među igračima parova, odnosno 33. mjesta.

Foto: 123rf