fbpx

Marin Čilić poražen u finalu od Rogera Federera

Wimbledon…

Znam da je to ogroman izazov, a možda je i najveći izazov igrati protiv Rogera u finalu Wimbledona, rekao je Marin Čilić uoči finala

Marin ČilićNajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u današnjem finalu na centralnom terenu Wimbledona izgubio je od svjetske legende Rogera Federera rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:4), u meču koji je trajao jedan sat i četrdeset i tri minute.
– Ta posljednja dva meča protiv njega će mi sigurno pomoći za pripremu finala. Znam da je to ogroman izazov, a možda je i najveći izazov igrati protiv Rogera u finalu Wimbledona. Ali, za mene, iako to možda prejednostavno zvuči, to je samo još jedan meč u nizu i za njega ću se pripremati kao i za sve ostale. Pokušat ću biti maksimalno koncentriran na sve svoje stvari koje trebam napraviti na terenu. Vjerujem u svoje mogućnost i vjerujem da mogu doći do pobjede – rekao je Marin Čilić uoči finala protiv Federera.
Marin je do finala Wimbledona prošao Kohlschreibera, Mayera, Johnsona, Bautiste Aguta Müllera i u polufinalu Sama Querreyja. Marin Čilić protiv Rogera Federera do današnjeg meča imao je jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, i to je bio Marinov prvi Grand Slam naslov.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez, Marin Čilić društvena mreža