fbpx

Barun Munchausen u petak stiže u Žar pticu

Premijerno u Žar ptici – Barun Munchausen

JEDAN SASVIM DRUGAČIJI MüNCHAUSEN U IZVEDBI MARKA HERGEŠIĆA

Barun Munchausen

“Zamislite… jednog pustolova. Oplovio je sve znane i neznane zemlje, ukrotio divlje zvijeri, upoznao Svemir i Zemlju uzduž, poprijeko, iznutra, ovako, onako i naopako.

Možete li zamisliti takvog čovjeka? Možete?

A sad, zamislite da je njegov brod… ma, ne, samo malo.

Ovako: zamislite da je on jedan obični tata i zove se vrlo obično, recimo…Marko. Dok radi, dok čisti, kuha i posprema, on mašta. Je l’ i vi to često radite? Maštate dok radite nešto sasvim obično? Da?!”

Barun Munchausen

– U ovu pustolovinu, kako nam je opisuje autorica dramatizacije Dunja Fajdić – povest će nas naš barun – Marko Hergešić.

Uz brojne zapažene uloge koje je dao na našoj sceni Marko ovim projektom obilježava 10. godišnjicu profesionalnog rada u Gradskom kazalištu Žar ptica.

Predstavu Barun Munchausen je režirao Aleksandar Švabić, kojem je ovo prva suradnja na predstavi za djecu. U autorskom timu su još i skladatelj Matija Antolić, kostimografkinja Dženisa Pecotić, te oblikovatelj rasvjete Goran Jurković.

Vizuale predstave dizajnirala je Mare Milin.

Onda, brzo s nama na brod! Pridružite nam se na plovidbi kroz priče baruna Münchhausena – pozivaju iz kazališta.

Barun Munchausen

– “Ukrcavanje” na plovidbu predstave Pustolovine baruna Münchausena službeno počinje u srijedu 17. ožujka u 19 sati. Svečanoj premijeri pored svega 80 gostiju u dvorani, zbog poštivanja epidemioloških mjera, moći će prisustvovati svi naši prijatelji i naša publika u live streamu putem You tube kanala Žar ptice – poručuju iz kazališta.

Nova predstava Barun Munchausen će se pretpremijerno za građanstvo igrati na matinejama u petak 12.3. u 17:55 i nedjelju 14. 3. u 11.00, te za škole u ponedjeljak i utorak 15. i 16. 3. u 10:00.

Foto: Press