fbpx

Život u parku: Od ljeta pa sve do proljeća

Dokumentarna serija Život u parku od ove subote na HTV2

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 20. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.30 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Život u parku.
Serija Život u parku prikazuje život koji buja, od ljeta pa sve do proljeća, u danas najvećem zaštićenom području prirode u Engleskoj – nacionalnim parkovima Lake District i Yorkshire Dales.

Zivot u parku

Ovi prekrasni predjeli svake godine privlače milijune posjetitelja, no oni nisu samo raj za turiste i avanturiste: u njima živi više od 60.000 ljudi. Preci nekih od sudionika u seriji žive u ovim krajevima već stoljećima i smatraju se čuvarima prirode i ovog načina života. Drugi su odlučili zamijeniti gradsku vrevu seoskom idilom.

U Yorkshire Dalesu obitelj Dawson s farme Bleak Bank priprema se za najvažniji tjedan u godini, aukciju janjadi u Benthamu, o čijem ishodu ovisi hoće li godina biti uspješna. Vlasnici trgovine sirom i mesnim prerađevinama John i Jules Natlacen nadaju se da će uvođenje ultrabrzog interneta zauvijek promijeniti njihov život.

Život u parku

U Lakesu ultramaratonci Zac Poulton i Mick Allen sudjeluju u opasnoj, 10 km dugoj planinskoj utrci do vrha Helvellyna, koji je svojevremeno nadahnuo i pjesnika Williama Wordswortha.
Za to vrijeme Denise Bland nastoji spasiti od zaborava stari obiteljski običaj pa priprema svoje pse za tzv. hound trail – iscrpljujuću utrku dugu 16 km preko vriština, polja i brda duž obale jezera Buttermere.

Foto: Press