fbpx

Srednjom Amerikom pješice: Putovanje od četiri milijuna koraka

Zagreb…

Serija Srednjom Amerikom pješice u trajanju od četiri epizode

Srednjom Amerikom pješiceHrvatska radiotelevizija od subote, 24. kolovoza na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 12.25 sati počinje s ponovnim prikazivanjem izvrsne putopisne serije Srednjom Amerikom pješice u trajanju od četiri epizode.
Nakon što je pješačio duž Nila i preko Himalaje a i Kavkaza, istraživač Levison Wood odlazi na novu ekspediciju u ovoj seriji od četiri nastavka. Hodat će duž Srednje Amerike, od Meksika do Kolumbije.
Njegovo putovanje od četiri milijuna koraka duž gotovo 3000 kilometara trajat će četiri mjeseca. Proći će kroz osam država i preko dva kontinenta te posjetiti neke od najfascinantnijih i najraznolikijih regija na Zemlji prije negoli pokuša proći kroz legendarnu Panamsku prevlaku – 100 kilometara gotovo neprobojne prašume koja je tijekom stoljeća porazila mnoge istraživače – kako bi došao do Kolumbije u Južnoj Americi.
Srednjom Amerikom pješiceLevison se sastaje sa starim prijateljem Albertom koji planira hodati s njim cijelim putem kroz udaljene, nepredvidive i neopisivo lijepe predjele, od drevnih majanskih ruševina u Meksiku i Gvatemali, preko vulkanskih polja Nikaragve pa sve do tropskih obala Karipskog mora.
Osim što će istražiti spektakularne krajolike, Lev će doživjeti mračnu stranu ove regije dok bude prolazio kroz carstva krijumčara droge da bi došao do najopasnijega grada u Srednjoj Americi te će posjetiti logor s 1000 migranata iz cijelog svijeta koji se žele dokopati SAD-a.
Levison će provoditi vrijeme s ljudima koji žive u ovoj regiji, od potomaka afričkih robova koji su doživjeli brodolom u Karipskome moru prije 400 godina do članova bandi u Hondurasu, od panamskog domorodačkog plemena Kuna koje će mu pokazati umijeće ljudske “škorpionske borbe” do polunomadskog plemena Embera u Panamskoj prevlaci.
Kao i prije, Lev uglavnom sam snima svoju ekspediciju i iznimne, intimne trenutke koje rijetko imamo priliku vidjeti na malom ekranu – kako bi proizveo najrealniji i najautentičniji putopis na svijetu.

Seriju Srednjom Amerikom pješice je odabrala Mira Vočinkić

Foto: Press